Vaikka peli pelattiinkin Camp Nou -pyhätössä, asteli isännän elkein Katalonian nurmelle Bayern München. Aivan reilun vuoden takaisia 8-2-lukemia ei nyt taululle taottu, mutta 3-0-vierasvoitto Barcelonasta oli Bayernille joka tapauksessa vakuuttava aloitus tämän kauden Mestarien liigaan – ja Barcelonalle jääkylmä reality check.

Bayern avasi maalihanat ottelun 34. minuutilla, kun Thomas Müller pamautti rangaistusalueen takaa pallon toppari Eric Garcían selän kautta reppuun. Müller nousi samalla Mestarien liigan kaikkien aikojen maalitilastossa legendaarisen Thierry Henryn rinnalle tehtyään 50 maalinsa. Maaleista seitsemän on syntynyt kuudessa ottelussa Barcelonaa vastaan, eikä kukaan muu ole rankonut Barcelonaa yhtä useasti.

Bayernille maali merkitsi sitä, että se on tehnyt nyt vähintään yhden maalin peräti 78 ottelussa peräkkäin, kaikki viralliset kilpailut huomioituna. Argentiinalaisen River Platen maailmanennätys on vielä 18 pelin päässä, sillä River maalasi 96 peräkkäisessä ottelussa vuosina 1936-1939.

Joka tapauksessa saavutus on aivan huikea, ja TOP 5 -liigojen ennätys. Bayern jäi viimeksi maaleitta 7.2.2020 pelatussa ottelussa RB Leipzigia vastaan, joten sen maaliputki on kestänyt läpi koko koronapandemian.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Máximos goleadores en Liga de Campeones:
135 Cristiano
120 Messi
73 Lewandowski
71 Benzema y Raúl
56 Van Nistelrooy
50 Henry y THOMAS MÜLLER

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El Bayern lleva SETENTA Y OCHO partidos oficiales CONSECUTIVOS marcando. Desde que se reanudó el fútbol tras el confinamiento mundial, NO HA FALLADO NI UNA SOLO VEZ.

🗒️ River Plate tiene el récord mundial: 96 seguidos entre 1936 y 1939.

Toisen puoliajan kahdesta maalista vastasi sitten Robert Lewandowski, kukas muukaan. Lewandowski sijoitti kylmästi verkkoon kaksi oikeasta tolpasta kentälle kimmahtanutta paluupalloa. Puolalaishyökkääjä on tehnyt vähintään yhden maalin nyt 18 virallisessa Bayernin ottelussa peräkkäin, kokonaismaalimäärän ollessa näissä peleissä komeat 28. Viimeisissä 33 Mestarien liigan ottelussaan Lewandowski on viimeistellyt 34 maalia.

Lewandowski on jo nyt Mestarien liigan historian kolmanneksi tehokkain maalintekijä Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin jälkeen. Jos tarkastelu rajataan viimeisiin neljään kauteen, on hän kuitenkin paljon yhteensä 11 Ballon d’Oria voittaneen ikonisen kaksikon edellä. Lewandowski on tehnyt tässä ajassa Mestarien liigassa 30 maalia, Messi 20 ja Cristiano Ronaldo 15.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 0-3 BAY (85') - Otro de Lewy

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
FCB 0-2 BAY (56')

👉 Robert Lewandowski lleva 18 partidos oficiales CONSECUTIVOS marcando con el Bayern (28 goles en total).

👉 Robert Lewandowski lleva 33 goles en sus 33 últimos partidos de Champions League #UCL

UNA MÁQUINA DE MATAR PERFECTA.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Máximos goleadores en Liga de Campeones:
135 Cristiano
120 Messi
75 Lewandowski

Máximos goleadores en las cuatro últimas temporadas:
30 Lewandowski
20 Messi y Haaland
17 Mbappé
15 Cristiano, Salah y Benzema

Lewandowski myös sivusi eilen joukkuetoveri Manuel Neuerin nimissä olevaa Mestarien liigan ennätystä, sillä hän voitti kilpailussa 17. peräkkäisen ottelunsa. Näissä 17 pelissä Lewandowski on tehnyt 22 maalia.

Neuerin 17 pelin voittoputki kesti syyskuusta 2019 helmikuuhun 2021. Lewandowski puolestaan oli loukkaantuneena sivussa Bayernin viime UCL-kevään ainoasta tappiosta, puolivälierien avausosasta PSG:tä vastaan. Toisen osaottelun Bayern voitti – edelleen ilman Lewandowskia – mutta Bayern putosi jatkosta vierasmaalisäännöllä.

Lewandowski voi ottaa Mestarien liiga -ennätyksen yksin omiin nimiinsä, jos Bayern voittaa kahden viikon päästä kotikentällään Kiovan Dynamon, ja Lewandowski pelaa ottelussa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
‼️RÉCORD HISTÓRICO‼️

Robert Lewandowski lleva 17 victorias consecutivas en la Champions League (anotando 22 goles en esos 17 partidos).

Iguala la mejor marca de todos los tiempos, protagonizada por Manuel Neuer entre septiembre de 2019 y febrero de 2021.