Tällä kertaa ei sentään tullut kuuden maalin tappiota, mutta pahasti Bayern Münchenin jalkoihin Barcelona kuitenkin Mestarien liigan avauksessaan jäi. Tuloksena oli kotikentällä 0-3-tappio ilman, että Barcelona laukoi kertaakaan kohti Bayernin maalia.

Jo ennen ottelua Bayern Münchenin kunniapuheenjohtaja Uli Hoeneß oli lähettänyt piikkejä Barcelonan suuntaan. Barcelonalla on ollut viime vuosina valtavia talousvaikeuksia, ja Hoeneß kuittasi kylmästi, ettei Barcelona ole Bayernille ”enää minkäänlainen esikuva”.

Samoilla linjoilla Barcelonan vaikeuksista puhui myös Hoeneßin seuraaja, Bayernin nykyinen puheenjohtaja Herbert Hainer. Hainer puhui Münchner Abendzeitungissa pelaajien edelleen kasvavista ansiotasoista ja agenttien palkkioista, ja nimitti Barcelonaa ”varoittavaksi esimerkiksi”.

– Me kaikki puhumme Barcelonasta, koska siellä kaikesta on tehty niin avointa. On kuitenkin varmasti enemmänkin seuroja, joilla on taloudellisia vaikeuksia, Hainer totesi.

– Siitä huolimatta pelaajien palkat ja agenttien palkkiot paisuvat koko ajan edelleen. Se ei voi olla tervettä eikä toivottavaa.

Barcelonan oli pakko luopua tänä kesänä muun muassa Lionel Messistä, Antoine Griezmannista ja Miralem Pjanicista, sillä seuran palkkarakenne oli muuttunut sietämättömäksi eikä se onnistunut enää pysyttelemään La Ligan palkkakaton alla. Vielä ainakin viime kauteen saakka Barcelona oli ollut jalkapallomaailman avokätisin palkanmaksaja. Nyt sillä on kuitenkin yli miljardin euron jättivelat.

– Barcelonan pitäisi olla varoittava esimerkki sitä varten, että meidän on pyrittävä säätelemään asioita paremmin, jotta voimme varmistaa seurojen erityisen kilpailun myös pitkällä aikajänteellä.

– Bayern München on onnistunut viimeisten 20 vuoden aikana hyvin pysymään urheilullisesti kunnianhimoisena, mutta samaan aikaan myös taloudellisessa tasapainossa.

[readmore from=Bayern-München]

Hainerin mielestä Financia Fair Play -järjestelmään kaivataan muutoksia, ja rikkomuksista pitäisi rangaista ankarammin ja säännönmukaisemmin. Pandemia-aika on vain pahentanut seurojen velkatilannetta, mutta rangaistuksia ei ole juuri jaeltu.

– Viime vuosina Financial Fair Play noudattamisessa on lipsuttu myös Covid-19:n takia, Hainer lisäsi.

Lähde: Transfermarkt