Skotlannin Valioliigassa pelaava St. Johnstone on vihdoin virallistanut nuoren suomalaishyökkääjän Eetu Vertaisen siirron. 22-vuotias Vertainen ja ”Saints” ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen.

Seuran tiedotteen mukaan Vertainen herätti kiinnostusta useissa eurooppalaisissa seuroissa.

– Olen tyytyväinen, että sopimus on solmittu, enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan, Vertainen kommentoi uutista.

– Olen ollut Perthissä pari viikkoa, mutta siirtosäännöistä ja -määräyksistä johtuen paperitöitä on vielä tehtävänä ennen kuin olen joukkueen käytettävissä. Seura on hoitanut kaiken ammattimaisesti ja toivottavasti kaikki järjestyy lähipäivien aikana, jotta voin pelata St. Johnstonen paidassa.

St Johnstonen tiedotteessa todetaan, että siirron toteutuminen on edelleen kiinni työluvan saamisesta. Siinä on kestänyt odottamattoman kauan Ison-Britannian työ- ja oleskelulupakäytäntöjen kiristyttyä maan EU-eron myötä. Olemme käsitelleet Vertaisen ja Ilmari Niskasen pitkää työluvan odottelua ja Brexitiä muun muassa tässä ja tässä jutussa.

St. Johnstone FC

@StJohnstone
🆕🔵⚪️ | We are delighted to finally announce that Eetu Vertainen has signed a 2-year deal!

Welcome to Saints, Eetu! 🙌

#SJFC

Ilta-Sanomien haastattelussa Vertainen totesi, että viisumiasioiden pitäisi tulla kuntoon perjantaina.

– En ole ollut harjoituksissa, vaan olen pitänyt kuntoa yllä yksin fysiikkavalmentajan kanssa. Sen tekeminen viiden viikon ajan on tosi raskasta, samoin yksin oleminen. Olen joutunut olemaan tosi paljon yksin. Se on ollut iso juttu, etten ole voinut olla joukkueen mukana tänä aikana. Lauantaina pääsen vihdoin harjoituksiin, jo 38 päivää Skotlannissa odotellut Vertainen kertoi Ilta-Sanomille.

Suomen nuorisomaajoukkueistakin tuttu Vertainen pelasi viime kauteen saakka koko uransa HJK:ssa, mutta siirtyi kaudeksi 2021 Ilvekseen. Tällä kaudella hän teki Ilvekselle neljä maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä 11 veikkausliigaottelussa ennen Skotlantiin lentämistään. Koko veikkausliigauran saldo on 12 maalia 68 ottelussa.