FC Lahti turvautuu koviin toimiin – sulkee kannattajakatsomonsa toistaiseksi

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti pelaa lauantaina seurahistoriansa 25-vuotisjuhlaottelun AC Oulua vastaan. Stadionin kannattajakatsomo pysyy kuitenkin ottelussa suljettuna, seuran tekemän päätöksen vuoksi.

– Viime aikaisten valitettavien tapausten johdosta FC Lahti on päättänyt sulkea kannattajakatsomon toistaiseksi, seuran tiedotteessa todetaan.

Häiriökäyttäytymistä oli jo FC Lahden edellisessä kotiottelussa, mutta viimeinen pisara seuralle oli lauantaina Tampereella pelattu Ilves-FC Lahti -ottelu, ja siihen liittyneet tapahtumat. Osa FC Lahden kannattajamatkalle osallistuneista syyllistyi Tampereella vakavaan pahoinpitelyyn, josta on jätetty myös rikosilmoitus.

– FC Lahti sanoutuu irti tällaisesta rikollisesta toiminnasta ja tekee kaikkensa auttaakseen poliisia löytämään tekijät, tiedote jatkuu.

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina julkaisemassaan jutussa, että pahoinpitelyn uhriksi joutui 40-vuotias tamperelainen mies, jolla oli kaulassaan Ilveksen huivi. Silminnäkijöiden mukaan häntä mukiloi nyrkein kolme miestä, jotka juoksivat pahoinpitelyn jälkeen FC Lahden kannattajien bussiin.

– Yhdellä meistä ei ollut kulkuneuvoa. Avasin siinä kaverille omalla puhelimellani sähköpotkulautaa. Räpläsin siinä puhelinta Ratinan kauppakeskuksen edessä, kun joku alkaa yhtäkkiä repimään huivia kaulasta, pahoinpitelyn uhri kertoi Ilta-Sanomille.

– Ajattelin, että mitä helvettiä ja aloin repimään huivia takaisin. Saman tien alkoi tulla nyrkkiä naamaan. Otan vaan iskua vastaan ja kuulen, kun hampaat rutisee suussa.

FC Lahti pyysi Facebookissa olevassa faniryhmässä seuran kannattajia tuomaan pahoinpitelijöiden nimet seuran tietoon maanantain aikana. Tästä uutisoivat ainakin Tamperelainen ja Yle.

Koska nimiä ei ole tuotu ilmi, päätti seurajohto ottaa kovat toimet käyttöön ja valitsi kollektiivisen rangaistuksen.

– FC Lahti tuomitsee jyrkästi kaiken väkivaltaisen käytöksen, rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan, sekä kentällä että sen ulkopuolella. FC Lahti haluaa, että kaikille ihmisille, riippumatta esimerkiksi etnisestä taustasta, ihonväristä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai uskonnosta, tarjotaan täsmälleen samanlaiset mahdollisuudet osallistua yhteiskunnan toimintaan ja mm. urheilutapahtumiin turvallisesti, tiedotteessa todetaan painokkaasti.

Kannattajakatsomoa lukuun ottamatta muut katsomonosat ovat FC Lahti-AC Oulu -ottelussa normaalisti auki.

FC Lahti sai aiemmin tämän kauden aikana Palloliitolta sakot Lahti-Honka -ottelun tapahtumista. Sakot olivat seurausta kannattajan turva-aidan ylittämisestä sekä Hongan Juan Alegriaan kohdistuneista epäasiallisista huudoista. Rasismista ei sen sijaan näyttöä löydetty.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!