Glen Kamara ja Rangers pelaavat tänään Tšekissä – rasismi on ollut pinnalla Prahassa myös Kúdela-tapauksen jälkeen

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara kohtaa tänään, torstaina, seurajoukkueensa Rangersin kanssa Sparta Prahan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Tšekissä.

Viime kaudella Kamaralle, 25, jäi hyvin ikäviä muistoja Spartan paikallisvastustajasta Slavia Prahasta ja sen puolustajasta Ondřej Kúdelasta, joka solvasi häntä rasistisesti.

Kúdela sai Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lta kymmenen ottelun pelikiellon ja Kamaralle annettiin kolmen pelin panna hänen hyökättyä tšekkiläispuolustajan kimppuun ottelun jälkeen.

Vaikka Kamaralla ja kumppaneilla on tänään eri joukkue vastassa, on myös Sparta Prahan nimi noussut esiin rasismin yhteydessä viime aikoina.

Sparta Prahan kannattajat solvasivat rasistisesti AS Monacon Aurélien Tchouaménia elokuussa Mestarien liigan karsintaottelussa. UEFA rankaisi Sparta Prahaa katsojakiellolla, mutta tšekkiläisseura sai Euroopan jalkapalloliitolta erikoisluvan ottaa tämän illan otteluun lapsia yleisöön. BBC:n mukaan nuoria silmäpareja on saapumassa lehtereille noin 10 000.

Rangersin managerilta Steven Gerrardilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, onko hän huolissaan rasismin uhkasta ottelussa.

– En. Olen puhunut valtaosalle pelaajistani parin viime päivän aikana ja me olemme puhuneet tästä ottelusta, sanoi Gerrard Sky Sportsin mukaan.

– Glenillä ja Kemarilla (Roofe), jotka kärsivät edellisestä pelistä, on kaikki hyvin ja katse eteenpäin. Kummatkin haluavat tulla ja antaa suorituksensa joukkueen eteen.

– Minun osaltani ei ole mitään pelkoa. Minulle on vakuutettu, että kaikki tulee menemään hyvin.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.