Huuhkajille povataan paikkaa MM-jatkokarsinnoissa – tällaisia maita voisi tulla vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Suomen MM-karsintalohkosta on pelattu Huuhkajien osalta tasan puolet, on Suomen pistesaldo viisi pistettä. Se riittää lohkossa tällä hetkellä kolmanteen sijaan. Yhtä monta pistettä kerännyt Ukraina on edellä täpärästi paremman maalieronsa turvin, mutta ottelun enemmän pelanneena. Bosnia ja Hertsegovina ja Kazakstan ovat kaksi pistettä kaksikon takana, joten taistelu kakkospaikasta ja pääsystä karsintojen playoff-vaiheeseen jatkuu kiivaana.

Suomi aloitti keväällä karsinnat tasapeleillä päävastustajina pidettyjä Bosnia ja Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Kazakstan kaatui kotona kuten pitikin, ja hallitseva maailmanmestari Ranska oli Lyonissa parempi maalein 2-0. Huuhkajien kannalta ehdottomasti hyviä uutisia kuitenkin oli, että Kazakstan nousi lisäajan maaleillaan tasapeleihin sekä Ukrainaa että Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Tilastopalvelu Gracenote on laskenut syyskuun karsintaotteluiden jälkeen, mitkä maat ovat kussakin lohkossa todennäköisimpiä lohkokakkosia ja jatkokarsintaan etenijöitä. Suomen kannalta maaotteluviikon voi todeta sujuneen positiivisesti, sillä Suomi on ohittanut Ukrainan näissä todennäköisyyksissä, ja Gracenote pitää Huuhkajia varteenotettavimpana lohkonsa kakkosena.

Koska taistelua kakkospaikasta käydään juuri nyt kaikkein kiivaimmin näiden kahden maan välillä, on sanomattakin selvää, että 9. lokakuuta Helsingin Olympiastadionilla pelattavassa Suomen seuraavassa ottelussa Ukrainaa vastaan panokset ovat sanalla sanottuna valtavat. Tuon pelin voittaja alkaa olla lohkossa jo vahvoilla.

Tässä vaiheessa Gracenote antaa Suomen kakkospaikan todennäköisyydeksi 40 prosenttia. Kovin korkeasta lukemasta ei siis puhuta, mutta joka tapauksessa korkeammasta kuin Ukrainalla, Bosnia ja Hertsegovinalla ja Kazakstanilla.

Jatkokarsinnat pelataan maaliskuussa 2022 kolmessa neljän maan lohkossa. Kukin lohko pelataan yhdessä maassa – ensin välierät ja sitten finaali yhdestä MM-kisapaikasta. Playoffeissa on siis jaossa vielä kolme lippua Qatarin MM-turnaukseen. Jatkokarsintaan pääsevät mukaan kaikkien kymmenen karsintalohkon kakkoset sekä kaksi parasta Nations Leaguen lohkovoittajaa, jotka eivät MM-karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon yltäneet.

Itävaltaa, Walesia ja Tshekkiä Gracenote pitää jo lähes varmoina playoffeihin osallistuvina maina, koska ne kaikki voittivat omat Nations League -lohkonsa, Wales samassa lohkossa Suomen kanssa pelaten. Lopuiksi kahdeksaksi jatkokarsintamaaksi ennakoidaan tässä vaiheessa Serbiaa, Puolaa, Sveitsiä, Skotlantia, Venäjää, Romaniaa, Ruotsia ja Turkkia. Kivikova kattaus jatkokarsintaan on tulossa, kun muistetaan, että vain kolme paikkaa on jaossa.

Gracenote julkaisi lisäksi laskelmansa todennäköisiksi lohkovoittajiksi, eli suoraan MM-kisoihin pääseviksi Euroopan maiksi. Tanskan ja Englannin todennäköisyys on jo pyöristettynä 100, ja Belgian, Ranskan ja Saksankin vain vähän alle. Lisäksi vahvimmin tyrkyllä suoraan MM-kisoihin ovat Portugali, Hollanti, Italia, Kroatia ja Espanja.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.