Huutokauppa alkakoon – Ajax vahvisti huippupelaajansa lähdön seurasta

© Kuva: Getty Images

Nopeita käänteitä. Niitäkin joskus jalkapalloilussa tapahtuu.

Vielä lauantaina kirjoitimme, että Ajaxin maalivahti André Onana olisi vastoin odotuksia sittenkin valmis jatkamaan sopimustaan hollantilaisseuran kanssa ja jäämään seuraan edelleen. Nyt suunta on kuitenkin muuttunut, sillä Ajaxin urheilujohtaja Marc Overmars vahvisti tiistaina hollantilaismedialle, että neuvottelut jatkosta ovat katkenneet.

– Emme enää neuvottele André Onanan sopimuksen jatkamisesta. Yritimme sitä jo ilman tulosta, joten olemme menneet eteenpäin, Overmars totesi.

– Olimme sopineet myyvämme hänet kesällä. Se ei onnistunut, eikä se ole meidän vikamme. Onana sanoi viime viikolla haastattelussa, että olemme luopuneet yrityksistä tarjota hänelle uutta sopimusta. Se on totta, mutta siihen on hyvä syy.

25-vuotias Kamerunin maajoukkuemaalivahti on pelannut Ajaxissa vuodesta 2015 lähtien. Hollantiin hän siirtyi Barcelonan La Masia -akatemiasta.

Onanan suoritustaso Ajaxissa on ollut erittäin korkea, joten ottajia häneltä ei varmasti puutu, sillä ensi kesänä hänestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta lainkaan. Internazionalen on huhuttu havittelevan Onanaa omakseen jo tammikuussa, mutta varmuutta ei ole siitä, onko Ajax valmis kapteenistaan jo kesken kauden luopumaan. Tällöin seura saisi kuitenkin hänestä edes jonkinlaisen siirtokorvauksen.

Interin lisäksi Onanasta kiinnostuneina seuroina on mainittu ainakin Arsenal ja Napoli.

Tällä kaudella Onana ei ole vielä pelannut, sillä hän sai helmikuussa 12 kuukauden pelikiellon doping-rikkomuksen vuoksi. Bänniä lyhennettiin kesällä kolmella kuukaudella, joten Onana palaa torjuntatöihin jälleen marraskuussa. Tällä kaudella Ajaxin maalia on vartioinut lähinnä marraskuussa 38 vuotta täyttävä Remko Pasveer, jonka seura värväsi kesällä Vitessestä ilmaissiirrolla.

Lähde: Football-Italia


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.