”On aina valtava kunnia päästä edustamaan Suomea”: Ilmari Niskanen uskoo pääsevänsä takaisin Huuhkajien vahvuuteen piakkoin – paikallispelin tunnelma Skotlannissa laiturin mielestä käsittämätön

© Kuva: Getty Images

Ilmari Niskanen siirtyi elokuussa Saksan 2. Bundesliigan FC Ingolstadtin riveistä Skotlannin pääsarjaan ja Dundee Unitedin vahvuuteen.

Transfermarktin mukaan saksalaisseura sai suomalaislaiturista 350 000 euroa eli saman hinnan, jonka Ingolstadt hänestä Kuopion Palloseuralle pulitti.

Niskanen on ehtinyt pelaamaan nyt kaksi ottelua uudessa seurassaan. Vierasottelussa St. Mirrenia vastaan hän pelasi täydet 90 minuuttia. Viime sunnuntain kuumassa paikallaiskamppailussa Dundee FC:ta vastaan Niskanen pelasi 58 minuuttia.

Ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Niskanen puhui paikallispelistä ja uudesta mahdollisuudestaan Skotlannissa The Courierin haastattelussa.

Skotlannin neljänneksi suurimman kaupungin derby oli kiuruvetisen mielestä ainutlaatuinen tapahtuma.

– Tunnelmaltaan peli oli paras, jossa olen koko urani aikana ollut. Olen edelleen aivan täpinöissäni. Ensimmäinen kotipelini uudessa seurassa oli tällainen tapahtuma, Niskanen hekumoi.

Ilmari Niskasen vakaa pyrkimys on nousta takaisin Huuhkajien vahvuuteen vielä tämän vuoden puolella. Kuva: Getty Images.

Hänet otettiin vaihtoon 0-0-tilanteessa ja Niskanen ei ollut kentällä juhlimassa Ian Harkesin ottelun ainokaista. Laiturin mukaan tunnelmassa pystyi elämään vahvasti mukana penkiltäkin käsin.

– Se meteli pelin viimeiset kymmenen minuuttia oli jotain käsittämätöntä. Unelmoin, että olisin tehnyt maalin derbyssä, mutta näin ei tällä kertaa käynyt. Nyt keskityn jo seuraavaan otteluun.

Niskanen on päässyt pelaamaan heti isoja minuutteja Dundee Unitedissa ja sama trendi jatkunee. Hän toteaa silti, että parasta Ilmari Niskasta ei vielä Skotlannissa olla nähty.

– Edellisestä täydestä ottelustani ennen tänne saapumista oli vierähtänyt liki 11 kuukautta. Olen totta kai harjoitellut, mutta onhan pelit eri asia.

Monipuolinen ja kovakuntoinen laitapelaaja nousi Suomen A-maajoukkueen vahvuuteen reilu vuosi sitten. Tuolloin Niskanen pelasi vielä KuPS:ssa ja siirtyi samoihin aikoihin lopulta Saksaan.

Hänen roolinsa Huuhkajissa säilyi merkittävänä oikeastaan juuri niin kauan kuin Niskanen sai peliaikaa Ingolstadtissa.

– Olin viime syksynä maajoukkueessa, mutta en päässy pelaamaan Saksassa ja putosin joukkueesta sekä samalla EM-kisaryhmästä, Niskanen kertoi.

– Se oli Suomen ensimmäinen arvoturnaus ja totta kai olisin halunnut päästä mukaan. Valmentaja kuitenkin valitsee ne pelaajat, jotka ovat parhaassa vireessä.

Siirto Skotlantiin on Niskasen mielestä uusi positiivinen haaste hänelle pelaajana, mutta samalla mahdollisuus päästä takaisin maajoukkueeseen.

– Tavoitteeni on saada aluksi paljon peliaikaa ja onnistumisia täällä Dundeessa. Uskon, että tämä siirto auttaa minua pääsemään takaisin maajoukkueeseen. On aina valtava kunnia päästä edustamaan Suomea, sanoi Niskanen.

Laituri ei ota asiasta silti stressiä vaan aikoo keskittyä auttamaan uutta seuraansa kohti menestystä. Kutsu Huuhkajiin tulee Niskasen mukaan sitten, jos on tullakseen.

Hän pitää tällä hetkellä silti mahdollisena, että jo marraskuussa Niskanen nähtäisin jälleen maajoukkuepaita yllään.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!