Veikkausliigassa pelattiin lauantaina viiden ottelun kierros. Valkeakoskella miteltiin Pirkanmaan herruudesta. Tasainen kamppailu ratkesi lopulta viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ilveksen sivuvapaapotku jäi pomppimaan tamperelaisittain suotuisasti Hakan maalin edustalle. Lopulta peliväline lipui maaliin puolustaja Tabi Mangan reidestä. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Kotijoukkueelle tappio oli neljäs peräkkäinen. Haka on valahtamassa putoamistaisteluun. Ilves sen sijaan taistelee kynsin ja hampain paikasta ylempään loppusarjaan. Tamperelaisjoukkue on voittanut kolme viimeistä peliään ja jokaisen lukemin 1-0.

Ottelun voittomaalin voit katsoa alta. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

📺 Maalikooste: FC Haka - Ilves 0-1 (0-0) ⎮ Veikkausliiga

85' 0-1 Tabi Manga

🎥: @RuutuUrheilu
#ilves #keltavihreä #veikkausliiga

Seinäjoen lauantai olikin sitten spektaakkeli kentällä ja sen ulkopuolella. Kärkikamppailussa kotijoukkue SJK kohtasi Turun Interin.

Eilen uutisoitiin, että SJK-kannattajat aikovat osoittaa mieltään Inter-pelissä seuransa johtoa vastaan. Lue lisää tästä.

Näin myös kävi, mutta ottelukin tarjosi mainiota jalkapalloviihdettä lauantai-iltaan. Alkutahdit löi kotijoukkueen brasiliaispelaaja Murilo kulmapotkun jälkitilanteesta hurjalla kudilla. Todella komeaa maalia voit ihailla alta. Jos twiittiä et jostai syystä näe, niin kokeilepa tästä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

SJK avaa kello 17.00 alkaneiden pelien maalinteon. Murilo pommittaa 1–0 🇧🇷

#SJKINT

Tämä olikin avauspuolikkaan ainoa maali, mutta SJK aloitti toisenkin jakson tehokkaasti. Jake Jervis lisäsi SJK-johdon kahden maalin suuruiseksi 49. peliminuutilla.

Turkulaiset nousivat kuitenkin ensin Matias Ojalan maalilla iskuetäisyydelle ja sitten maalipörssin kärkinimen Benjamin Källmanin maalilla tasoihin. Vaiherikas peli päättyi näihin tasalukemiin.

Seinäjoella järjestettiin SuperLauantai, jossa kannattajat pääsivät ottelulipulla tai kausikortilla näkemään muun muassa Tommi Läntisen ja Elastisen keikat itse pelin jälkeen.

Protestointia, vauhdikas ottelu ja musiikkiesityksiä. Seinäjoen lauantaissa riitti ihmeteltävää. Alla Källmanin tasoitusosuma.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

MAALI ⚽️

Inter tulee kahden maalin takaa tasoihin!!! 2–2-tasoituksesta vastaa maalitilaston ykkösnimi Benjamin Källman.

#SJKINT

Kierroksen muissa kamppailuissa Helsingin IFK koki kotonaan ruman 0-3-tappion IFK Mariehamnille. Kotijoukkueen valmentaja Joaquín Gómez kertoi HS:n haastattelussa mielipiteensä joukkueensa esityksestä varsin suoraan.

– Tämä oli huonoin esityksemme tähän asti. Emme pystyneet syöttämään kunnolla edes viittä minuuttia. Olisin vaihtanut kaikki 11 pelaajaa vartin jälkeen, jos olisin saanut, Gómez tilitti.

FC Lahti pelasi kotikentällään 25-vuotisjuhlaottelun AC Oulua vastaan. Tämä kamppailu päättyi maalittomaan pistejakoon.

Kotkassa toistamiseen tällä kaudella valmentajaa vaihtanut KTP yritti haastaa sarjakakkosen Kuopion Palloseuran.

Tuore päävalmentaja Teemu Kankkunen oli löytänytkin sarjajumbon peliin jotain uutta puhtia. HJK ja KuPS ovat olleet jo pitkään selvästi muita joukkueita edellä, mutta kotkalaiset pystyivät pelaamaan tasapäisen ottelun KuPS:n kanssa.

Vieraiden brassitoppari Paulo Ricardo teki avausmaalin jo neljännellä minuutilla, mutta Rico Finnäs tasoitti pelin vain reilua varttia myöhemmin. Kuopiolaisten nigerialaiskärki Aniekpeno Udoh sen sijaan vei joukkueensa uudelleen johtoon ainoastaan kolme minuuttia myöhemmin.

Hurjasta alusta huolimatta lisäosumia ei nähty.