Kokiko Huuhkajat järkyttävän vääryyden? – Pelihousut repesivät somessa Paul Pogban tempusta: ”Var var VAR?”

© Kuva: Getty Images

Ranska nappasi kotonaan lopulta melko kivuttomasti 2-0-voiton Suomesta. Tasaisessa lohkossa Suomi saattoi silti menettää loistosauman yhteen osumaan, kun Teemu Pukki kaatui boksissa, mutta palloa ei viety pilkulle.

Aivan ottelun varsinaisen peliajan viime hetkillä Ranska pelasi huolimattomasti omassa päässä ja pallo syötettiin suoraan Pukille boksin sisällä. Pukki pääsi vastakkain Ranskan maalivahti Hugo Lloris’n kanssa, ja juuri laukaisuhetkellä Pukki meni nurin. Takaa tullut Paul Pogba näytti osuneen Pukin jalkaan, eikä suomalaishyökkääjä saanut laukaisua aikaiseksi.

Ottelun erotuomari Deniz Aytekin näytti kuitenkin nopeasti Pukille käsimerkein, että ”ylös”. Suomalaiset protestoivat voimakkaasti tilanteessa, mutta Aytekin pysyi päätöksessään. Tilanne tarkastettiin VAR-huoneessa, mutta tuomio ei muuttunut. UEFA otti VAR:n syyskuun karsintaotteluihin mukaan.

Twitterissä ei tuomiota sulatettu. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti piti tilannetta päivän selvänä pilkkuna.

– No olihan se kyllä selvä pilkku, Riihilahti kommentoi Twitterissä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja tunnettu jalkapallon seuraaja Paavo Arhinmäki kyseli ruotsiksi Twitterissä VAR:n perään nokkelalla sanaleikillä.

Myös tunnettu futispappi Kari Kanala olisi mielellään nähnyt tilanteessa VAR-tarkastuksen. Ja nimenomaan sellaisen, josta olisi Suomelle vihelletty pilkku.

– Tuomari; miten olisi VAR-tsekkaus? Näytti Pogban kontaktilta Pukkiin.

Markku Kanerva kommentoi V Sportin lähetyksessä tilannetta. Huuhkajien päävalmentaja oli sitä mieltä, että tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku.

– Vähän veikkaan, että toiseen suuntaan olisi mennyt pilkulle, Kanerva arvioi ja paljasti tuomarin oudon kommentin aiheesta, lue juttu.

Twitterissä tilanne herätti tunteita. Jos et näe alla olevia twiittejä, näet ne tästä, tästä, tästä ja tästä.

Muokattu 8.9. klo 8.05: Muokattu Paavo Arhinmäen kommenttia VAR:sta. Kyseessä oli sanaleikki ruotsiksi.