Urho Nissilä oli ehdottomasti Suomen valopilkkuja Ranskaa vastaan. Yllättäen Huuhkajien avaukseen noussut KuPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja sai myös päävalmentaja Markku Kanervalta puhtaat paperit ottelustaan hallitsevaa maailmanmestaria vastaan.

Ranska vei peliä pallollisena mielin määrin ja voitti lopulta ottelun vaivatta maalein 2-0. Ranska vei oikeastaan kaikki pelin kannalta oleelliset tilastot nimiinsä. Instatin mukaan Ranska loi maaliodottamaa 1,8 maalin verran Suomen 0,4 vastaan. Maalipaikat Ranska vei tylysti lukemin 10-1.

Nissilä oli Fotmobin mukaan Suomen parhaimmistoa saaden ottelusta arvosanan 6.7. Paremman arvosanan Suomen pelaajista sai vain keskikentän pohjalla pelannut Rasmus Schüller (6.8). Nissilä pelasi 73 minuuttia, kunnes Kaan Kairinen korvasi hänet. Kanerva ei halunnut antaa tuoreeltaan tarkempaa analyysiä, mutta yleiskuva Nissilän pelaamisesta oli positiivinen.

– Pelin aikana sitä keskittyy aika paljon siihen kokonaisuuteen, miten peli toimii. Vaikea antaa yksittäisestä pelaajasta kovin analyyttistä tai oikeudenmukaista vastausta. Ensivaikutelman mukaan sain niitä asioita, mitä häneltä toivoin, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Nissilä loi maaliodottamaa Suomen pelaajista toiseksi eniten 0.05. Syöttöprosentti oli vain 77%, mutta kaksinkamppailuissa ja haastoissa Nissilä oli vahva. KuPS:n hyökkäävä keskikenttäpelaaja voitti neljästä kaksinkamppailustaan kolme ja onnistui molemmissa haastoissaan.

– Hän teki kovasti töitä keskikentällä puolustussuuntaan. Hän pyrki olemaan pelattavana ja pelaamaan ahtaissa tiloissa. Vahva esitys, Kanerva kehui.

Schüller: ”Ranska pakotti meidät syvälle”

Toinen onnistuja oli keskikentän pohjalla vahvat karsintaottelut syyskuussa pelannut Rasmus Schüller, joka nappasi Fotmobilta sekä Kazakstania että Ranskaa vastaan Suomen parhaan arvosanan. Koko karsinnoissa Schüller on ollut Fotmobin mukaan Suomen toiseksi paras pelaaja Teemu Pukin jälkeen.

Schüllerin mukaan Suomi joutui puolustamaan Ranskaa vastaan liian syvältä.

– Ranska pakotti meidät aika syvälle, mikä totta kai oli tiedossa. Mekin pääsimme pallonhallintajaksoihin, mutta emme saaneet ehkä niistä niin paljon vaaraa kuin olisimme toivoneet.

– Me emme saaneet luotua painetta heidän puolustukselle maalintekopaikkojen kautta. Sitä kautta tulos muodostui. Vaikea sanoa heti pelin jälkeen, että mitä olisi pitänyt tehdä, ettemme olisi vajonneet niin syvälle. Pari kertaa, kun otimme ylempää, niin aika hyvin he sitten mursivat meidän prässin. Hankala peli. Ei auta kuin ottaa opiksemme ja mennä eteenpäin, Schüller totesi.