”Olen suurin fanisi” selvällä suomen kielellä – Lukas Hradecky ilahdutti pikkumiestä, oluenjuojana kunnostautui tällä kertaa joku muu

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien luotettava veräjänvartija ja Bayer Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky tietää, kuinka faneja ilahdutetaan. Suomalainen on hurmannut Bundesliiga-kentillä jo vuosien ajan, ja noussut monien suurten ja pienten kannattajien suureksi suosikiksi. Ele lauantaisen Leverkusen-Dortmund -ottelun jälkeen ei varmasti suosiota vähentänyt.

Nuori Leverkusen-fani Leroy oli kirjoittanut plakaattiin selvällä suomen kielellä näin:

– Hei Lukas, olen suurin fanisi! Olisi unelmani saada pelipaitasi pelin jälkeen! Bitte #1.

Ja saamansa piti. Bayer Leverkusen twiittasi sunnuntai-iltana kuvan Suomen lipulla koristellusta plakaatista ja Leroysta pitelemässä Hradeckyn vihreää pelipaitaa. Kiitokset Werkself osoitti suomalaistorjujalle tägäämällä tämän mukaan twiittiin.

– Lukas Hradecky on taas eilen saanut jonkun sädehtimään, saatteeksi kirjoitettiin.

Itse ottelusta tuli huippuvauhdikas ja dramaattinen. Esimerkiksi Give Me Sport -sivusto kuvailee sitä parhaiksi peleiksi vuosiin. Hradecky suoritti ottelussa kolme torjuntaa, mutta joutui kuitenkin antautumaan neljästi. Vierasjoukkue Borussia Dortmund aiheutti Leverkusenille kauden ensimmäisen tappion maalein 4-3.

Leverkusen johti peliä avausjakson jälkeen 2-1 Florian Wirtzin ja Patrik Schickin onnistuttua isännille maalinteossa. Dortmundin tasoituksen teki maalien välissä Erling Braut Håland.

Toisella jaksolla Julian Brandt tasoitti numeroiksi 2-2 ennen kuin Moussa Diaby vei Leverkusenin vielä kerran johtoon. Kolmannellakaan kerralla johto ei kuitenkaan kestänyt. Ensin Raphaël Guerreiro tasoitti pelin 3-3:een 71. peliminuutilla ja lopulta Håland sinetöi rankkarista illan toisella maalillaan loppunumeroiksi 3-4.

77. minuutilla syntynyt voittomaali suututti Leverkusenin kannattajia siinä määrin, että kentälle alkoi sadella juomamukeja kohti tuuletellutta Hålandia ja kumppaneita. Ikävä ele, joka ei stadioneille kuulu, sillä katsomosta ei pitäisi heittää mitään kentälle eikä kohti pelaajia.

Hålandin reppuselässä tuuletellut Jude Bellingham osoitti kuitenkin ehkä provosoivastikin hyvää silmä-käsi-koordinaatiota, sillä hän koppasi yhden muovituopeista suoraan käteensä ja näytti ottavan huikan oluesta. Ehkä hygieniasyistä olisi parempi, ettei olisi ottanut, mutta ainakin temppuna nuoren englantilaisen suoritus oli erittäin vakuuttava. Luultavasti siitä voisi olla Hradeckykin maalivahtina ja suurena oluen ystävänä kateellinen.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.