Pikkuhuuhkajat aloitti perjantaina EM-karsinnat upealla tavalla, kun Viro kaatui Pärnussa selvin 3-0-lukemin.

Pikkuhuuhkajat oli ottelussa täysin ylivoimainen. Maalintekoyritykset kirjattiin suomalaisten hyväksi 21-5, ja laukaukset maalia kohti 8-1. Maalinteossa onnistuivat Anthony Olusanya ja Eetu Mömmö. Yksi maaleista merkattiin Viro-vahti Mattias Sappin omaksi maaliksi.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen oli esitykseen tyytyväinen.

– Täysin positiiviset fiilikset, ainahan pieni pelko on ennen ensimmäistä peliä. Aika lailla oman suunnitelmamme mukaan pystyimme kuitenkin pelaamaan, Malinen kiitteli.

– Taitoa meiltä löytyy tosi paljon etenkin keskikentältä. Muutama pelaaja oli avauksessa – Julius Tauriaisesta lähtien – jotka eivät ole tätä ilmapiiriä haistelleet lainkaan aiemmin, mutta olivat kuin kalat vedessä. Loistavia arvosanoja voi antaa pelaajille

Pikkuhuuhkajien EM-karsintataival jatkuu tiistaina. Vastus kovenee merkittävästi, sillä Oulussa pelattavaan kotiotteluun vieraaksi saapuu Kroatia.

– Silloin puhutaan todellisesta Euroopan huippumaasta. Samoja asioita kuitenkin haemme Kroatiaakin vastaan – prässipelissä samoja tunnusmerkkejä, tiivis puolustus kun joudumme olemaan blokissa ja kaksinkamppailut, Malinen kertoi.

EM-karsintaottelu Suomi-Kroatia pelataan Raatin Stadionilla tiistaina 7.9. kello 18.00. Pääsylippuja otteluun pääset ostamaan täältä.