Pojasta polvi paranee? Cristiano Ronaldo suunnittelee poikansa valmentajaksi ryhtymistä

© Kuva: Getty Images

Kun oma isä pitää hallussaan valtavia määriä huikeita maaliennätyksiä ja on voittanut viisi Ballon d’Oria, on rima niin sanotusti jo asetettu riittävän korkealle. Vaikka sanonta sanookin ”pojasta polvi paranee”, on jälkikasvulle luultavasti huomattavasti terveellisempää olla vertailematta itseään isäänsä, jos tämä sattuu olemaan Cristiano Ronaldo.

Brittitabloidi The Sun uumoilee, että Cristiano Ronaldo on tehnyt Manchester Unitedin varalle jo pitkän tähtäimen suunnitelmia. Lehden mukaan CR7 aikoo päättää pelaajauransa Unitedissa, mutta mielii sen jälkeen jatkaa seurassa juniorijoukkueen valmentajana. Tällöin hän voisi päästä ohjeistamaan kentän laidalla myös omaa poikaansa Cristiano Junioria. Annettavaa isällä epäilemättä riittää.

36-vuotias Cristiano Ronaldo allekirjoitti elokuussa Manchester Unitedin kaksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy myös optio kolmannesta vuodesta. Välttämättä ei pääty vielä silloinkaan, sillä portugalilainen on usein arvellut, että hän voisi pelata huipputasolla myös 40 vuotta täytettyään, ja samaa mieltä on ollut julkisesti myös Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjaer.

Kun kuitenkin tulee aika lyödä nappikset naulaan, on Cristiano Ronaldo halukas ryhtymään juniorivalmentajaksi. Erityistä häntä siis houkuttaisi poikansa Cristiano Jr:n valmentaminen Manchester Unitedin junioreissa.

Cristiano Jr on nyt 11-vuotias, ja hän on jo aloittanut harjoittelun Unitedin juniorijoukkueessa. Samassa joukkueessa pelaa myös Unitedin keskikenttäpelaajan Nemanja Maticin poika Filip. Aiemmin Cristiano Jr on pelannut myös Juventuksen junioreissa.

– Ronaldo on tehnyt selväksi kaikille, että hän palasi Unitediin auttaakseen seuraa voittamaan pokaaleita. Mielessään hän kuitenkin miettii, että hän haluaisi pelata Unitedissa pidempään kuin vain pari vuotta. Hän on edelleen fyysisesti huipputasolla ja hän rakastaa näyttää, ettei mikään ole mahdotonta, Sunin haastattelema nimetön lähde kertoi.

– Monet pelaajat ovat aloittaneet valmennusuransa Unitedissa, joten hän uskoo sen olevan hyvä tapa aloittaa seuraava luku urallaan. Hän on koukussa jalkapalloon ja tietää lajista kaiken.

Cristiano Ronaldo on pelannut tällä kaudella Manchester Unitedissa neljä ottelua, ja on tehnyt peleissä neljä maalia.