Foot Mercato -sivusto on antanut pelaajille arvosanat tiistaina pelatusta Ranskan ja Suomen välisestä MM-karsintaottelusta.

Huuhkajilla oli avausjaksolla omat hetkensä, mutta hallitseva maailmanmestari oli kokonaiskuvassa selkeästi parempi ja voitti pelin 2-0 Antoine Griezmannin maaleilla.

[readmore from=Huuhkajat]

Foot Mercato ei silitellyt suomalaispelaajien päitä arvioissaan. Jopa Suomen parhaiden pelaajien arvosana on kehnompi kuin Ranskan huonoimpien pelaajien. Ottelun parhaaksi pelaajaksi sivusto valitsi kahden maalin Griezmannin arvosanalla 8. Saman numeron sai myös hänen tutkaparinsa Karim Benzema, joka oli alustamassa kumpaakin osumaa.

Muiksi Ranskan onnistujiksi Foot Mercato laski toppari Raphaël Varanen ja laitapuolustaja Theo Hernándezin arvosanalla 6,5. Ranskan leiristä huonoimman arvosanan saivat oikeana laitapakkina pelannut Léo Dubois ja keskikentällä esiintynyt Adrien Rabiot (5,5).

Foot Mercaton mukaan Dubois ja Rabiot esiintyivät silti vakuuttavammin kuin keskikenttäpelaaja Glen Kamara tai toppari Daniel O’Shaughnessy, joille sivusto antoi Suomen parhaat arvosanat (5). Foot Mercaton mukaan Kamara oli totuttuun tapaan Suomen parhaita pelaajia ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla Huuhkajien pelaamisen keskipiste. O’Shaughnessyä sivusto kuvailee Suomen varmimmaksi toppariksi.

Huuhkajien huonoimman arvosanan sai toppari Paulus Arajuuri (3), joka oli Foot Mercaton mukaan auttamattomasti jäljessä Ranskan hyökkääjiä. Kritiikkiä saivat myös toppari Leo Väisänen ja hyökkääjä Joel Pohjanpalo arvosanoillaan 3,5.

Voit katsoa kaikki arvosanat TÄÄLTÄ.