Saaga jatkuu – Maldineja kirkkaimmissa parrasvaloissa jo kolmannessa sukupolvessa

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan keskiviikon ottelussa Liverpool-AC Milan nähtiin paljon vauhdikkaita käänteitä ja viisi hienoa maalia, mutta lisäksi myös hieno historiallinen hetki, joka saattoi saada silmäkulman kosteaksi siellä tai täällä. Tuo hetki koitti ottelun 83. minuutilla. Silloin AC Milan vaihtoi kentälle 19-vuotiaan Daniel Maldinin. Maldini otti kentällä Ante Rebicin paikan, ja näin hieno sukusaaga sai jatkoa.

Hyökkäävänä pelaavan Daniel Maldinin isä on tietenkin AC Milanin ja Italian maajoukkueen elävä legenda Paolo Maldini. Nyt 53-vuotias Maldini toimi pitkään molemmissa joukkueina kapteenina. Hän pelasi koko uransa AC Milanissa, ja on nykyäänkin seuran palveluksessa, teknisenä johtajana. Paolo Maldini seurasi poikansa otteita Anfieldin katsomossa.

Kaikkiaan Paolo Maldini pelasi AC Milanissa 902 virallista ottelua, joista 647 Serie A:ssa ja 161 eurokentillä. Maldini voitti viisi kertaa Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan Cupin, hänet valittiin viidesti MM- tai EM-kisojen tähdistöjoukkueeseen ja hän ylsi kahdesti Ballon d’Or-äänestyksessä kolmanneksi. Paolo Maldinia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen puolustajista.

Paolon isä, vuonna 2016 menehtynyt Cesare Maldini pelasi myös lähes koko uransa AC Milanissa. Cesare Maldini voitti AC Milanissa neljä kertaa Serie A:n, ja kaudella 1962-1963 Euroopan Cupin. Hän toimi myös kahteen otteeseen AC Milanin ja vuosina 1996-1998 Italian maajoukkueen valmentajana. AC Milanin hän johti valmentajana Cup-voittajien cupin ja Italian Cupin voittoihin kaudella 1972-1973.

Daniel Maldinista tuli siis jo kolmannen sukupolven jalkapalloilija, joka on nähty Euroopan arvostetuimmassa seurajoukkuekilpailussa Euroopan Cupissa/Mestarien liigassa. Serie A:ssa hän debytoi jo helmikuussa 2020, ja nyt takana on kahdeksan pelattua ottelua Italian pääsarjassa. Avausmaalia ei vielä ole syntynyt. Loukkaantumisten vaivaamalla viime kaudella hän pelasi myös kahdessa Eurooppa-liigan ottelussa.

Voittoa Daniel Maldini ei päässyt juhlimaan, sillä Liverpool voitti ottelun maalein 3-2.

Paolo Maldinin vanhempi poika Christian Maldini, 25, pelaa Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie C:ssä Pro Seston joukkueessa topparina.