Sarjanousija KTP:n kaudesta ei odotettukaan helppoa, mutta siitä huolimatta tulokset ovat jääneet arvaamattomankin laihoiksi. 19 ottelustaan KTP on voittanut vain yhden, ja kahdeksalla sarjapisteellään se on Veikkausliigan hännänhuippuna. Karsijan paikalla oleva Haka on sitä seitsemän pistettä edellä, ottelun vähemmän pelanneena.

Erityisen synkkää KTP:lla on ollut kotoisalla Arto Tolsa Areenalla. Yhdeksässä kotipelissä on syntynyt vain viisi maalia, ja pisteitä on herunut kaksi. Toistaiseksi ainoan voittonsa KTP haki Valkeakoskelta 14. toukokuuta. Sitä peliä seurasi viiden ottelun tappioputki, mutta nyt, kauden kriittisillä hetkillä, KTP:llä menee vielä huonommin – tiistain 0-1-kotitappio SJK:tä vastaan oli jo kuudes peräkkäinen pisteetön ottelu.

Tarjotakseen kotkalaisille loppukauden aikana enemmän ilonaiheita KTP on turvautunut kauden toiseen valmentajanvaihdokseensa. KTP kertoo kotisivuillaan, että päävalmentaja Gabriel García Xatartin ja apulaisvalmentajien Alexis Sánchez Lópezin sekä Jordi Alujan sopimukset on irtisanottu. Gabri aloitti KTP:n valmentajana kesä-heinäkuun vaihteessa, kun Argo Arbeiter päätti jättää paikkansa.

– Haluamme kiittää Gabria, Alexisia ja Jordia heidän tekemästään työstä. He tekivät varmasti kaikkensa muuttaakseen joukkueen kurssin positiiviseksi. Tällä kertaa se ei riittänyt ja siksi haluamme kääntää kaikki kivet säilymisen puolesta. Jos putoamme, tapahtuu se saappaat jalassa, KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen perusteli tehtyä päätöstä.

Uusi päävalmentaja on HIFK:sta hyvin muistettava ja viime kaudella helsinkiläiset Veikkausliigassa pitänyt Teemu Kankkunen. Kankkusen sopimus on loppukauden mittainen. Avukseen hän saa Kotkassa pitkän päivätyön eri rooleissa tehneen ja viimeksi seuran naisjoukkuetta valmentaneen Jari-Pekka Gummeruksen. Maalivahtivalmentajana jatkaa Jussi Riikonen.

– Tämä kausi on ollut KTP:lle varsin raskas. Peli-ilmettä ja omaa tekemistä pitää lähteä korjaamaan ja sitä kautta kääntämään kurssia. Matkaa on, mutta urheilussa ja jalkapallossa mikään ei ole mahdotonta. Tiukat kahdeksan ottelua on vielä oljenkortta jäljellä, Kankkunen muistuttaa.

Optimismin jakaa myös KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko.

[readmore from=KTP]

– Näin nopealla aikataululla ei isoja pelillisiä asioita pystytä tekemään, mutta peli-ilme pitää saada jälleen taistelevaksi. Loppukauden aikana on vielä 24 pistettä jaossa. Haluamme raapia kasaan niin paljon pisteitä, että suora säilyminen tai vähintään karsintapaikka olisi mahdollista saavuttaa, Ikävalko toteaa.

KTP:n kausi jatkuu varmuudella runkosarjan jälkeen alemmassa loppusarjassa, jossa sijoille 7-12 sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Runkosarjan aikana KTP kohtaa vielä KuPS:n, FC Lahden ja IFK Mariehamnin.