10 000 koululaista buuasi ja vihelsi Glen Kamaralle – UEFA ei rankaise Sparta Prahaa

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei rankaise tšekkiläistä Sparta Prahaa syyskuussa Rangersia vastaan pelatun Eurooppa-liigan lohko-ottelun tapahtumista.

Ottelu nousi otsikoihin, koska Spartan kotipelissä olleet kannattajat buuasivat Huuhkajien ja Rangersin keskikenttäpelaajalle Glen Kamaralle ja muille skotlantilaisjoukkueen tummaihoisille pelaajille. Kamaran koskiessa palloon buuaus- ja vihellyskonsertti oli äänekkäimmillään.

Aiemmin tänä vuonna Spartan paikallisvastustajan Slavia Prahan puolustaja Ondřej Kúdela sai kymmenen ottelun pelikiellon solvattuaan Kamaraa rasistisesti. Kamaralle taas annettiin kolmen pelin panna hänen hyökättyä tšekkiläispuolustajan kimppuun ottelun jälkeen.

Sparta Prahan ja Rangersin välinen ottelu oli tarkoitus pelata UEFA:n määräyksestä suljettujen ovien takana, koska Spartan kannattajat solvasivat rasistisesti AS Monacon Aurélien Tchouaménia elokuussa. Tšekkiläisseura sai kuitenkin Euroopan jalkapalloliitolta erityisluvan ottaa peliin 10 000 koululaista ja heidän täysi-ikäiset saattajansa. Koululaisten katsomossa nähtiin kyltti, jossa luki ”Team Kúdela” (suom. Kúdelan joukkue).

Spartasta kiistettiin jyrkästi syytökset, joiden mukaan peliin päästetyt koululaiset ottivat Kamaran kohteekseen. Tšekkiläisseura kuvaili väitteitä ”epätoivoisiksi ja naurettaviksi” ja syytti niiden esittäjiä muukalaispelon luomisesta.

UEFA kertoo tiedotteessaan, että se ei tutkinnassaan löytänyt riittävästi todisteita rasismista tai syrjivästä käytöksestä, jotta se voisi aloittaa kurinpitomenettelyt Sparta Prahaa vastaan.