Italia pääsi sunnuntaina kotiyleisönsä edessä juhlimaan Nations Leaguen kolmatta sijaa, kun se kaatoi Torinon Allianz Arenalla pelatussa pronssiottelussa Belgian maalein 2-1.

Avausjakso ei tarjonnut suurta jalkapallojuhlaa, mutta kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa tehdä ottelun avausmaali.

Belgian paras maalipaikka siunaantui 25. peliminuutilla Alexis Saelemaekersille, jonka yritys pysähtyi ylärimaan. Italian johtomaali oli lähellä avausjakson lisäajalla, mutta Thibaut Courtois venyi upeasti Federico Chiesan laukauksen tielle.

Toisella puoliajalla kummankin joukkueen peli oli huomattavasti avausjaksolla nähtyä pirteämpää ja tapahtumia riitti yllin kyllin.

Nicolo Barella vei Italian johtoon heti jakson alussa, kun hänen upea volley rangaistusalueen rajalta upposi tarkasti alakulmaan. 1-0.

Ratkaisun makua leijui ilmassa reilun tunnin pelin jälkeen, kun Timothy Castagne kaatoi Chiesan ja Italialle tuomittiin rangaistuspotku. Courtois aavisti oikein, minne Domenico Berardi laukoo, mutta pallo livahti belgialaisvahdin käsien kautta maaliverkon perukoille. 2-0.

[readmore from=Nations-League]

Belgia oli laukonut ottelussa jo kolmesti maalipuihin, kunnes se 86. peliminuutilla vihdoin osui myös niiden väliin. Maalista vastasi Belgian huippulupaus Charles de Ketelaere, joka ujutti pallon Gianluigi Donnarumman jalkojen välistä sisään. 2-1.

Italia kulutti ottelun lopussa fiksusti aikaa, eikä antanut Belgialle enää maalipaikkoja tasoitusmaalin tekoon. Näin ollen Italia nappasi Nations Leaguen pronssimitalit itselleen.

Nations Leaguen finaali, jossa kohtaavat Espanja ja Ranska, pelataan myöhemmin tänä iltana kello 21:45 alkaen.