Erling Braut Hålandin futisvuosi 2021 lienee päättynyt

© Kuva: Getty Images

Loistokkaasti myös kauden 2021-2022 aloittanut Erling Braut Håland nähtäneen kentillä seuraavan kerran vasta vuodenvaihteen jälkeen. 21-vuotiaan norjalaishyökkääjän kerrottiin loukkaantuneen viime viikolla, mutta vielä tuolloin ei aavistettu, kuinka pitkä poissaolosta voisi tulla.

– Voi olla, että viime tiistain Ajax-ottelu (0-4-tappio) oli mahdollisesti hänen tämän vuoden viimeinen pelinsä, Norjan entinen maajoukkuehyökkääjä ja Hålandin perheen läheinen ystävä Jan Åge Fjørtoft kommentoi norjalaiselle TV-kanavalle Bildin mukaan.

Virallista tiedotetta Dortmund ei ole Hålandin loukkaantumisesta antanut, mutta Bildin tietojen mukaan BVB saa varautua pelaamaan loppuvuoden 12 otteluaan ilman tähtihyökkääjäänsä.

– En ole lääkäri enkä haluaisi spekuloida. Erling on loukkaantunut. Vamma on samassa reidessä, mutta vain eri kohdassa, Dortmundin valmentaja Marco Rose kommentoi perjantaina lehdistötilaisuudessa.

Bildin saamien tietojen mukaan Hålandilla on lantion seutuvilla lihasrevähtymä, ja hän voi palata täysipainoisiin harjoituksiin aikaisintaan vasta kuuden viikon kuluttua – toisin sanoen vasta tammikuussa.

Hålandin syyskausi on ollut toistaiseksi huipputehokas, sillä hän on tehtaillut kymmenessä virallisessa ottelussa 13 maalia ja syöttänyt neljä. Bundesliigan maalitilastossa edellä on ainoastaan Robert Lewandowski.

Hålandin tehoja kaipaa kipeästi myös Norjan maajoukkue. Syyskuun kolmessa A-maaottelussa Håland teki Norjalle viisi maalia, mutta kahdesta lokakuun pelistä hän oli loukkaantuneena sivussa. Norja kohtaa marraskuun MM-karsintaotteluissa Latvian ja Hollannin, ja taistelee yhä jopa suorasta kisapaikasta.