HJK sai kylmää kyytiä Konferenssiliigassa – tähtitopparin mieleen, että otteluita on tiheään: ”Hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Kotimaisen jalkapallon suurseura HJK on pelannut hyvin mollivoittoisen syksyn. Seura eteni kesällä komeasti uuden eurooppalaisen seurajoukkueturnauksen, Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Samaan aikaan se näytti marssivan vastustamattomasti toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

Nyt tilanne on vähän erinäköinen. HJK on jäänyt Veikkausliigassa haastajan rooliin. Tällä hetkellä todennäköisempi mestari on Kuopion Palloseura.

Konferenssiliigasta on kasassa kolme pistettä. Ne tulivat Armeniasta, kun HJK voitti Alashkertin 4-2. Hieno tulos, mutta armenialaiset vaikuttavat kaiken rehellisyyden nimissä aika heikolta nipulta tähän lohkoon.

Torstaina HJK hävisi kotonaan rumasti israelilaiselle Maccabi Tel Aviville lukemin 0-5. Päät eivät saa liiemmin painua, koska mestaruustaistelu on kaikesta huolimatta vielä auki.

HJK:n keskuspuolustajan Daniel O’Shaughnessyn mukaan tällaisen ruman tappion jälkeen on vain hyvä asia, että seuraava peli on jo kulman takana.

– Hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Hyvä tulos sunnuntaina, niin se helpottaa huomattavasti tätä olotilaa, kertoi O’Shaughnessy pelin jälkeisessä pressissä.

Maccabi-kamppailua toppari luonnehti varsin heikoksi esitykseksi, mutta antoi kunniaa myös vastustajalle.

– Vastustaja oli hyvä ja me emme olleet parhaimmillamme, niin lukemat ovat tuollaiset. Silloin, kun ei olla parhaimmillaan, pitäisi olla vähän fiksumpi. Tulisi pitää palloa paremmin ja käyttää tilaisuudet tehokkaammin.

Myös laitapelaaja Riku Riski näki, että tylyyn lopputulokseen ei kannata ajatuksia pitkään uhrata.

– No tämä ilta menee harmitellessa, mutta aamulla palataan taas hommiin. Ei auta surkutella. Sunnuntaina seuraava peli ja olemme takuuvarmasti valmiita näyttämään mihin oikeasti pystymme, sanoi Riski.

Hänen mukaansa Maccabilla tuntui onnistuvan aivan kaikki. Riskin mielestä lukemat ovat rumemmat, kuin kenttätapahtumat olisivat osoittaneet. Silti Riski myöntää, että parempi joukkue ehdottomasti voitti.

HJK kohtaa sunnuntaina Turun Interin. Helsinkiläisten on käytännössä aivan pakko voittaa, jotta mestaruushaaveet säilyvät. Bolt Arenalla pelattava ottelu on siitä mielenkiintoinen, että HJK ei ole kotonaan voittanut peliäkään viimeisestä viidestä koitoksesta.

Tähän lasketaan niin Veikkausliigan kuin Konferenssiliigan kamppailut.

Inter haki Helsingistä kolme pistettä 26. syyskuuta lukemin 1-0.

Daniel O’Shaughnessy haluaa nopeasti päästä takaisin kentälle hakemaan parempaa tulosta. Kuva Juha Tamminen.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!