Joel Pohjanpalon lainapesti Turkissa alkoi sekasorron keskellä: ”Kaaos oli vastassa niin kentällä kuin sen ulkopuolella”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyi täksi kaudeksi Bayer Leverkusenista lainalle Çaykur Rizesporiin.

Pohjanpalo, 27, on ehtinyt pelata lainaseuransa kanssa neljässä ottelussa. Maalihanansa hän sai auki sunnuntaina, kun Galatasarayta vastaan syntyi kaksi osumaa, mutta Istanbulin suurseura oli Rizesporia vahvempi maalein 3-2.

Pelkkää ruusuilla tanssimista Turkissa pelaaminen ei ole ollut. Syyskuun viimeistä edellisellä viikolla Rizespor antoi lähtöpassit päävalmentajalleen Bülent Uygunille ja pestasi pari päivää myöhemmin hänen tilalleen Hamza Hamzaoğlun.

Rizespor pelasi tällä kaudella Uygunin alaisuudessa kuusi ottelua, eikä voittanut niistä yhtään; ainoa pistekin tuli 0-0-tasapelistä Fatih Karagümrükiä vastaan. Hamzaoğlun komennossa on pelattu vasta kaksi peliä, joista kumpikin on päättynyt tappioon, mutta Pohjanpalon mukaan kehitysaskelia on ollut jo nähtävissä.

SuomiFutis pyysi tiistaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Pohjanpaloa kuvailemaan, miten hänellä on sujunut Turkissa ja millainen tunnelma joukkueessa on ollut vaikean tilanteen keskellä. Jo hyökkääjän ensimmäinen virke kertoi paljon.

– En tiedä, kuinka paljon on kaikilla aikaa [puhua lehdistötilaisuudessa], sanoi Pohjanpalo naureskellen.

– Shokkialku. Kaaos oli vastassa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Aika toivoton tilanne, joka näkyi myös meidän pelaamisessa. Meidän pelaaminen varsinkin vanhan valmentajan alaisuudessa oli aivan hirveää katsottavaa.

– Nyt näyttää paljon paremmalta. Toki uusi valmentaja ei ole kauaa ehtinyt olla mukana, eli hän ei ole paljon päässyt vaikuttamaan vielä. Kaikki on kuitenkin organisoidumpaa ja nyt kaikkia kiinnostaa [pelaaminen].

– Itse asiassa saatiin tilastot ja juoksimme viime pelissä koko kierroksen joukkueista eniten. Noin 120 kilometriä. Peli alkaa näyttää nyt jo futikselta. Sääli, että se ei pisteisiin vielä Galatasarayta vastaan riittänyt.

Pohjanpalon mukaan hänelle tehtiin siirron yhteydessä selväksi, että hän tulee saamaan minuutteja. Vastuun lisäksi hän olisi toivonut Uygunin valmennusryhmältä myös jonkinlaisia ohjeita siitä, mitä hänen kuuluisi kentällä tehdä.

– Mut hommattiin sinne alusta asti ykköshyökkääjäksi. Totta kai jos pelaa huonosti, niin se vaikuttaa. Mutta ykköshyökkääjäksi minut hankittiin.

– Alku oli shokki, koska kukaan ei kertonut edes, mitä minun pitäisi kentällä tehdä. Sitten tuli pieni selkävaiva, mutta ei se enää ole vaivannut. 106 minuuttia tuli alle Galatasarayta vastaan, eli enää ei sen kanssa ole ongelmaa.

Turkin liigassa viimeisenä majaileva Rizespor pelaa seuraavan sarjaottelunsa lokakuun maajoukkuetauon jälkeen Giresunsporin vieraana. Pohjanpalo ja muu Suomen maajoukkue kohtaavat maajoukkuetauolla MM-karsinnoissa Ukrainan ja Kazakstanin.

Joakim Nordström, Ville Liimatta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.