Lehti: Erling Braut Hålandin siirtoneuvottelut käyntiin tammikuussa – myös urheiluvaatejätti saattaa puuttua peliin

© Kuva: Getty Images

Manchester City aloittaa tammikuussa neuvottelut Borussia Dortmundin hyökkääjän Erling Braut Hålandin agentin kanssa, kertoo The Times.

Norjalaistähden sopimuksessa on 75 miljoonan euron ulosostoklauusuli, joka astuu voimaan ensi vuonna. Håland, 21, on yksi maailman halutuimmista hyökkääjistä, eikä se ole ihme, kun katsoo hänen tilastojaan: Dortmundissa 67 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 68 maalia ja syöttänyt 19.

Timesin mukaan Håland on Manchester Cityn hankintalistan kärjessä. City lähti tähän kauteen vain yhdellä varsinaisella keskushyökkääjällä Sergio Agüeron siirryttyä viime kesänä Barcelonaan. Manchesteriläisseura yritti hankkia hänen korvaajaksi Harry Kanen Tottenhamista, mutta epäonnistui tavoitteessaan.

Hålandin perässä ovat myös Manchester United, Real Madrid ja Paris Saint-Germain, mutta Cityllä on siirtokilvassa eräs merkittävä etu. Norjalaishyökkääjän isä Alf-Inge Håland pelasi Cityssä vuosina 2000-2003, ja hänellä on yhä vahva kontaktiverkosto Manchesterissä. Lisäksi Alf-Inge Håland tuntee hyvin Bjørn Guldenin, eli Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin paitasponsorina toimivan Puman toimitusjohtajan.

Puma yrittää saada Erling Hålandin talliinsa tammikuussa, jolloin norjalaiskärjellä päättyy sopimus Niken kanssa. Jos Håland ei siirry Cityyn, Puma saattaa Timesin mukaan yrittää houkutella häntä jäämään Dortmundiin vielä yhdeksi kaudeksi tai siirtymään johonkin toiseen Puman sponsoroimaan joukkueeseen.