Suomi voitti tiistaina Kazakstanin vieraissa ja vähintään jatkokarsintapaikka on yhä omissa käsissä.

Tiistain kamppailuun Huuhkajat lähti uusitulla puolustuslinjalla. Ukraina-ottelun viiden linja eli kolmen keskuspuolustajan systeemi vaihtui Kazakstanissa neljän linjaksi.

Keskuspuolustuksessa avasivat Leo Väisänen ja Robert Ivanov. Laitapuolustajiksi valmentaja Markku Kanerva asetti Albin Granlundin ja Nicholas Hämäläisen.

Kaikki neljä selvisivät ottelusta erinomaisesti, ja Huuhkajien puolustus oli todella selkeän sekä organisoidun näköinen. Siitä huolimatta, että Kazakstan ei ehkä aivan parhaimpaansa pystynyt.

Granlund palasi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon maajoukkueessa ja oli lähellä myös maalintekoa. Laitapuolustaja kiskaisi pallon avausjaksolla puolivolleysta ylärimaan.

V sportin haastattelussa pelin jälkeen oli erittäin tyytyväinen mies.

– Loistava fiilis ja oli kiva pelata sekä tulla takaisin avauskokoonpanoon. Oli tosi iso nautinto itse asiassa olla kentällä tänään ja tärkeintä tietysti, että saimme kolme pistettä, sanoi Granlund.

– Harmi, ettei tänään osunut. Olisi ollut kiva laittaa ensimmäinen maaottelumaali tähän paikkaan.

Granlundin mielestä Kazakstania vastaan käytetty ryhmitys sopii hänelle paremmin.

– Olen pelannut sitä (neljän linja) paljon enemmän urani aikana. Se on itselleni luonnollisempi ja sopii paremmin omille ominaisuuksilleni.

Hänen mielestään on silti ehdottoman hyvä asia, että Suomi pystyy käyttämään laadukkaasti molempia ryhmityksiä.

Albin Granlund pitää neljän puolustajan linjaa omille ominaisuuksilleen parempana. Kuva: Getty Images.

Tiistain puolustuslinjassa ainoastaan Väisänen jatkoi avauksessa Ukraina-pelistä. Häneltä kysyttiin V sportin haastattelupisteellä myös, kumman puolustussysteemin kannalla toppari on.

– Neljän linja. Jotenkin selkeämpi ainakin itselleni. Seurajoukkueessa pelaan enemmän sillä ja tuntuu vaihtoehtoja olevan enemmän. Tänään peli kulki ainakin hyvin, Väisänen vastasi.

Itse peliin Väisänen oli todella tyytyväinen ja kertoi kaiken olleen koko ajan kontrollissa sekä jalkapallon erittäin hauskaa.

Päävalmentaja Markku Kanerva on nyt suurten päätösten edessä, kun neljän viikon päästä karsinnat huipentuvat. Silloin Suomi matkustaa ensin Bosnia-Hertsegovinan vieraaksi ja päättää lohkopelinsä Helsingissä Ranskaa vastaan.

[readmore from=Huuhkajat]

Kanerva oli V sportin haastattelussa vielä kahden vaiheilla, kummalla puolustusmuodolla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan tulisi lähteä. Muistissa on edelleen aika tarkalleen kahden vuoden takainen vierailu. Tuolloin Huuhkajat hävisi lukemin 1-4.

– Huonot muistot silloin viimeksi, kun lähdimme vähän samankaltaisella taktiikalla kuin nyt Kazakstania vastaan. Totta kai se riippuu aina myös vastustajasta. Bosnialla on kolme kärkeä ja laiturit tulevat voimakkaasti sisään. Sitä pitää taas miettiä sitten, Kanerva pähkäili.

– Vaihtoehto on, että pelaisimme kahdella topparilla ja laitapuolustajat kaventavat enemmän sisälle. Sitten jää mietittäväksi, ketkä ottavat heidän nousevat laitapakkinsa.

Kanervan mukaan Kazakstan-pelistä sai paljon hyvää palautetta ja tietoa marraskuuta varten. Nyt Huuhkajien valmentajalla on neljä viikkoa aikaa miettiä, millä systeemillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan tulisi lähteä.

Lue myös

Katso: Pasi Rautiaiselta jäätävä ehdotus Teemu Pukille V Sportin lähetyksessä – Pukki jäi lähes sanattomaksi

V Sport: Näin Markku Kanerva kommentoi Joel Pohjanpalon tilannetta

Teemu Pukki harmitteli missattuja maalipaikkoja ja paljasti, miksi hattutempun metsästys päättyi ennen aikojaan – ”Kenttä varmaan oli osasyyllinen siihen”