Ranskan A-maajoukkue on Huuhkajien kanssa samassa MM-karsintalohkossa. Ranska kukisti Suomen syyskuussa Lyonissa maalein 2-0.

Ranska osallistuu lokakuun maajoukkuetauolla Nations Leaguen Final Four -turnaukseen Italiassa. Ranska kohtaa torstaina välierässä Belgian. Italia ja Espanja kamppailevat toisesta finaalipaikasta.

Lucas Hernández ja Theo Hernández ovat ensimmäistä kertaa samaan aikaan mukana maajoukkuetehtävissä. Veljekset ovat Atlético-kasvatteja, mutta eivät ole koskaan pelanneet yhtä vuosien takaista harjoitusottelua lukuun ottamatta yhdessä.

Lucas edustaa nykyään Bayern Müncheniä ja Theo AC Milania.

Lucas ja Theo ovat luonnollisesti hyvin onnellisia ja ylpeitä voidessaan edustaa yhdessä Ranskan A-maajoukkuetta. Lucas on ikäisekseen jo todellinen kokenut kettu ja pelannut Ranskan A-maajoukkueessa melkein 30 ottelua voittaen maailmanmestaruuden kesällä 2018.

– Minulle on ylpeydenaihe olla täällä veljeni kanssa. Tämä on yksi hetkistä, jota olisi ollut aikoinaan vaikea uskoa todeksi. Lapsena voit kuvitella pelaavasi ammattilaisena, mutta maajoukkue on todellinen unelma. En koskaan kuvitellut pääseväni maajoukkueeseen. Tämä on hieno hetki. Odotan nauttivani tästä Theon ja perheeni kanssa. Maanantaina emme voineet harjoitella yhdessä, mutta tänään harjoittelemme ensimmäistä kertaa, Lucas totesi tiistaina.

Theo debytoi Ranskan A-maajoukkueessa syyskuun Huuhkajat-ottelussa.

– Minulle on kunnia olla täällä veljeni kanssa. Äitini, setäni ja koko maailma ovat onnellisia nähdessään meidät yhdessä maajoukkueessa. Nyt meidän on tehtävä kovasti töitä ja autamme toisiamme. Lapsuutemme ei ollut helppo. Haluan kiittää äitiämme. Hän oli tukenamme vaikeilla hetkillä, mutta myös hyvillä. Hän vei meidät aina harjoituksiin. Maajoukkueeseen pääseminen ei ole helppoa. Olemme joutuneet tekemään kovasti töitä, Theo muistutti.

Belgian ja Ranskan välinen huippuottelu potkaistaan käyntiin torstaina klo 21.45.

Lähde: AS