Antonio Conten valmennuspestistä Tottenhamissa ilmoitettiin virallisesti tiistaina. Italialainen oli vahva kandidaatti työhön jo viime kesänä, mutta seura päätyi lopulta kolmos- tai nelosehdokkaaseensa, nyt lähtöpassit saaneeseen Nuno Espirito Santoon.

Kolme vuotta Chelseasta lähtönsä jälkeen Lontooseen palaava valmentaja kertoi uuden työntantajansa sivustolla kiemuroiden taustoista.

– Yhteytemme ei vielä kesällä täyttynyt, koska olin tunteineni yhä liian kiinni Internazionalessa ja sen kanssa voittamassani mestaruudessa. Daniel Levyn tarttuvan intohimon siemenet oli kuitenkin silloin jo kylvetty. Nyt kun tilaisuus tuli kohdalle uudestaan, päätin ottaa työn suurella sitoutumisella vastaan.

Conte vakuutteli italialaismedioitten välityksellä vielä viime viikolla, ettei ota minkäänlaista valmennuspestiä vastaan kesken kauden.

Tottenhamin toimitusjohtaja Levy oli siis sittenkin se ratkaiseva henkilö, ei seuran urheilutoimenjohtajaksi hiljattain palkattu, Contelle Juventuksesta tuttu Fabio Paratici.

– Hänen saavutuksensa puhuvat puolestaan, ja olemme todella iloisia voidessamme toivottaa Antonion tervetulleeksi seuraan. Tiedän henkilökohtaisesti, mitä hän voi tuoda meille, Paratici sanoi.