Katso: ”Ottaa rikkailta ja antaa köyhille!” – Robin Lodin omaperäinen maalituuletus nostanut suomalaisen jo tarunhohtoiseen asemaan, mistä on oikein kysymys?

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Robin Lod pelaa jo kolmatta kauttaan Yhdysvaltojen MLS-liigan Minnesota Unitedissa.

Jos Lod on tärkeä Suomen maajoukkueelle, niin seurajoukkueessaan hän lienee sitäkin suuremmassa arvossa.

HJK:sta maailmalle lähtenyt 28-vuotias vaikuttaa olevan jopa turhan hyvä pelaaja Yhdysvaltoihin, vaikka sarja laadukas onkin.

Keskikenttäpelaajaksi myös verkko on heilunut varsin tiheään tahtiin. Lod on ehtinyt hankkimaan Minnesotassa itselleen myös nimikkotuuletuksen.

Hän on Minnesota Unitedin ikioma Robin Hood. Minneapolis, Saint Paul ja Allianz Field ovat varsin kaukana Sherwoodin metsästä, mutta hahmo vaikuttaa olevan kansan keskuudessa suosittu, kuten esikuvansa.

Lod tekee maaliensa jatkoksi jousiammuntaa elehtivän tuuletuksen, joka on saanut seuran kannattajat innostumaan.

– En oikein tiedä, mistä se lähti. Jossain pelissä satuin sen tekemään ja siitä se jäi vähän päälle, Lod vastasi keskiviikon lehdistötilaisuudessa SuomiFutiksen kysymykseen.

– Kannattajat tykkäävät siitä ja rimmaahan se nimen kanssa.

Jalkapalloilija ei silti ole aivan sama asia, kuin vanhoihin englantilaisiin kansantarinoihin ja balladeihin perustuva sankarihahmo.

Lehdistötilaisuudessa Lodin vieressä istuneella Rasmus Schüllerilla oli silti oma mielipiteensä aiheeseen.

– Ottaa rikkailta ja antaa köyhille!

Tämä saa kaksikon repeämään kuuluvaan nauruun, joten Huuhkajien voi olettaa keksittyvän lauantain Bosnia-Hertsegovina-kamppailuun hyvillä mielin.

Toivottavasti silloin Minnesotan ja Suomen A-maajoukkueen Robin Hood pääsee ampumaan jälleen ”ilmajousellaan”.

Robin Lod osui yhdeksännen kerran tällä kaudella runkosarjan päätöskierroksella. Tuttu tuuletus näkyy alla. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!