Serie A:n viikonloppu päättyi odotettuun Milanon derbyyn. Vauhtia riitti ottelussa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta voittajaa ei saatu selville. Lopputulos 1-1 kartutti sekä AC Milanin että Interin pistepussia yhdellä pinnalla.

Jo pelin alku oli räväkkä, sillä pelattiin vielä ensimmäistä kymmenminuuttista, kun Franck Kessie pelasi kömpelösti eikä järin fiksusti omalla rangaistusalueellaan, ja veti Hakan Calhanoglun nurin. Tuomari tarkistutti tilanteen vielä VAR-huoneesta, mutta tuloksena oli rankkari Interille.

Rankkarin ampui maaliin vielä viime kaudella AC Milanissa pelannut Calhanoglu itse. Turkkilainen ei ymmärrettävästi ole Milan-kannattajien suosiossa, mutta hän vielä tuuletti maaliaan provosoivasti kädet korvillaan. Calhanoglu ei tehnyt yhtään maalia kahdeksassa Milanin paidassa pelaamassaan derbyssä, mutta osui Interissä heti ensimmäisessään.

OptaPaolo

@OptaPaolo
4 - Players able to score in their first Serie A Milan's derby after have played the previous one with the opponent team in the three points for a win era (dal 94/95)

Crespo (2006)
Ronaldo (2007)
Ibrahimovic (2010)
#Calhanoglu (2021)

Ex. #MilanInter

Kuusi minuuttia myöhemmin AC Milan nousi tasoihin. Sandro Tonali lähetti vapaapotkun boksiin, ja Fikayo Tomori tuuletti villisti maalia. Hidastus kuitenkin paljasti, ettei vaparia puskenut maaliin Tomori, vaan Inter-toppari Stefan de Vrij. Tomorin kiitos omasta maalista oli pikainen vilkaisu De Vrij’n suuntaan. Pusku oli hämmästyttävän tarkka ohjaus alanurkkaan ollakseen oma maali.

Inter sai 27. minuutilla toisenkin rankkarin, kun Fode Ballo Touré veti Matteo Darmianilta jalat alta. Rankkaria asettui ampumaan Lautaro Martínez. Argentiinalainen suoritti kelpo yrityksen kohti alakulmaa, mutta Milanin maalivahti Ciprian Tatarusanu oli vielä etevämpi ja torjui komeasti vedon.

Inter oli avausjaksolla pariinkin kertaan lähellä maalintekoa, mutta tauolle mentiin 1-1-numeroissa. Toisella puoliajalla niskan päällä oli puolestaan enemmänkin AC Milan, mutta maaleja ei enää nähty. Paras paikka tuli 90. minuutin kohdalla, kun Alexis Saelemaekers laukoi kaukaa tolppaan. Paluupallo kimposi Franck Kessielle, mutta hän ampui vapaasta paikasta ohi maalin.

Maaottelutauolle sarjakärjessä lähtee Napoli, joka pelasi sunnuntaina 1-1-tasapelin Hellas Veronan kanssa. AC Milan on tasapisteissä toisena, ja Inter kolmantena seitsemän pistettä kärkikaksikon takana.