Lionel Messi ja Argentiina mukaan MM-kisoihin – Etelä-Amerikan karsinnoissa myös jättiyllätys

© Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen maailmanmestari Argentiina on varmistanut paikkansa Qatarin vuoden 2022 MM-turnauksessa. Paikka sinetöityi, kun Argentiina pelasi maalittoman 0-0-tasapelin Brasiliaa vastaan ja Chile hävisi myöhemmin samana yönä Ecuadorille 0-2.

Paikka MM-kisoissa on Argentiinalle jo kolmastoista perättäinen. Edellisen ja ainoan kerran se on jäänyt ulos kisoista karsintoihin osallistuttuaan vuonna 1970.

Argentiinan kapteeni ja johtotähti Lionel Messi on Qatarin kisojen aikaan 35-vuotias. Yleisesti oletetaan, että kisat ovat kuusinkertaisen Ballon d’Or -voittajan viimeinen tilaisuus voittaa maailmanmestaruus.

Polvivammastaan pelikuntoon toipunut Messi pelasi kotipelissä Brasiliaa vastaan täydet 90 minuuttia. Hänen uusvanha seurakaverinsa PSG:stä, Neymar, oli puolestaan lihasvamman takia sivussa.

Parhaat maalipaikat olivat ottelussa Brasilialla. Emiliano Martínez torjui kuitenkin Viniciuksen yrityksen läpiajosta, ja Fredin laukaus pysähtyi ylärimaan. Ottelu oli Argentiinalle jo 27:s peräkkäinen peli ilman tappiota.

Brasilia oli varmistanut MM-kisapaikkansa jo aiemmin. Kisoihin on nyt selvinnyt kaikkiaan 13 maata: isäntämaa Qatar toistaiseksi ainoana ensikertalaisena, kymmenen Euroopan MM-karsintojen lohkovoittajaa sekä Etelä-Amerikan jättiläiset Brasilia ja Argentiina.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Pullat ovat erittäin hyvin uunissa myös Etelä-Amerikan karsintojen kolmantena olevalla Ecuadorilla. Kun karsintoja on pelaamatta neljä kierrosta, on Ecuadorin etumatka viidentenä olevaan Peruun jo kuusi pistettä. Kahden maalin vierasvoittoa Chilestä helpotti se, että kotijoukkueen Arturo Vidal ajettiin ulos jo 14. minuutilla. Ecuador johti tuossa vaiheessa peliä Pervis Estupiñanin maalilla ja sinetöi voittonsa lisäajalla, kun Moises Caicedo naulasi loppunumeroiksi 0-2.

Viime yön kierroksen suurin yllätys nähtiin La Pazissa, kun Bolivia läksytti vahvaa Uruguayn joukkuetta 3-0. Maaleista kaksi teki 36-vuotias Juan Arce, joka on pelannut valtaosan urastaan Bolivian omassa liigassa. 3-0-maali syntyi alivoimalla, sillä Bolivian Carmelo Algaranaz ajettiin ulos 74. minuutilla. Bolivia hassasi ottelussa myös rangaistuspotkun.

Bolivia on nähty MM-kisoissa vain kolme kertaa aiemmin, viimeksi vuonna 1994. Uruguay on puolestaan kaksinkertainen maailmanmestari, joka on ollut MM-kisojen pudotuspelivaiheessa nyt kolmesti putkeen.

Uruguay on tässä vaiheessa karsintoja vasta sijalla seitsemän, kun Etelä-Amerikalle on jaossa neljä suoraa kisapaikkaa. Taistelu viimeisestä suorasta kisapaikasta on tosin hyvin tiukka, sillä sijoilla 4-8 olevat Kolumbia, Peru, Chile, Uruguay ja Bolivia mahtuvat kahden pisteen sisälle. Karsinnan vitonen pääsee maanosien väliseen jatkokarsintaan.

Myös Paraguay voi vielä ehtiä loppukirillä mukaan kamppailuun, mutta Venezuela on jo ulkona. Eikä varma ole toki Ecuadorinkaan kisapaikka, sillä se kohtaa vielä loppukierroksilla sekä Brasilian että Argentiinan.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.