Memphis Depay nousi lauantaina Hollannin kaikkien aikojen parhaimmaksi maalintekijäksi MM-karsinnoissa, kun hän teki kaksi maalia Montenegron verkkoon.

Depay, 27, on nyt tehnyt MM-karsinnoissa 14 maalia. Hän ohitti listalla sekä Ruud van Nistelrooyn sekä Robin van Persien, jotka jakoivat aiemmin ykkössijan 13 osumallaan.

Hollannin A-maajoukkueessa Depay on nyt tehnyt kaiken kaikkiaan 37 maalia ja lähestyy myös siinä tilastossa kärkeä. Kärkipaikkaa pitää hallussaan van Persie (50), kakkosena on Klaas-Jan Huntelaar (42) ja kolmantena Patrick Kluivert (40). Depay noussee myös tämän tilaston kärkipaikalle tulevina vuosina.

Depay on tehnyt näissä MM-karsinnoissa jo huimat 11 maalia ja johtaa karsintojen maalipörssiä. Barcelona-hyökkääjän hirmuvire ei kuitenkaan välttämättä riitä Hollannille kisapaikkaan.

Lauantaina Hollannilla oli mahdollisuus voitolla varmistaa paikka Qatariin, mutta Montenegro nousi 2-2-tasapeliin vaikka oli kaksi maalia tappiolla vielä kymmenen minuuttia ennen loppua. Näin ollen lohkon päätöskierrokselle jäi jättimäiset panokset. Hollanti (20p.), Turkki (18p.) ja Norja (18p.) taistelevat suorasta kisapaikasta sekä jatkokarsintoihin oikeuttavasta kakkossijasta.

Päätöskierroksella Hollanti ja Norja kohtaavat Rotterdamissa, Turkki pelaa Montenegroa vastaan vieraissa. Hollannille riittää suoraan MM-kisapaikkaan tasapelikin, mutta tappiolla sen kisahaaveet menevät kokonaan murskaksi, mikäli Turkki voittaa samanaikaisesti Montenegron.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
🇧🇪 Belgium 3-1 Estonia 🇪🇪
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales 5-1 Belarus 🇧🇾

✅ Mission accomplished for the Red Devils, while the Dragons move into the play-off position 🐉
🇳🇴 Norway 0-0 Latvia 🇱🇻
🇹🇷 Turkey 6-0 Gibraltar 🇬🇮
🇲🇪 Montenegro 2-2 Netherlands 🇳🇱

😅 This group's going down to the wire! Clear your schedules and grab your popcorn because Netherlands-Norway & Montenegro-Turkey on 16 November will be must-watch football! 📺

#WCQ | #WorldCup

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.