Petri Pasaselle valmennuspesti Veikkausliigasta – kommentoi myös perjantain suru-uutista: ”Suomalainen jalkapallo menetti yhden omistaan”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kertoo pestanneensa Petri Pasasen edustusjoukkueen valmennusryhmään. Pasanen valmensi viime kaudella FC Lahden C15-joukkuetta.

Pasanen on työskennellyt viime vuosina valmennustöiden lisäksi C Moren jalkapallolähetysten studioisäntänä. Pasanen aloitti C Moren Mestarien liigan illoissa ensin asiantuntijana, mutta siirtyi myöhemmin juontajaksi. Pasanen jatkaa Lahden valmennuspestin lisäksi myös tv-töitänsä.

Nyt Pasanen aloittaa ensimmäistä kertaa valmennusurallaan työt aikuisten kanssa. Pasanen liittyy Ilir Zenelin valmennusryhmään.

– Tämä on neljäs sopimukseni tähän seuraan ja nyt minulle tulee uusi rooli. Tilanne on erinomainen ja on hienoa olla mukana. Istumme Ilirin kanssa ja katsomme kuviot vielä tarkemmin läpi ja tammikuussa hyppäämme hommiin. On hienoa päästä työskentelemään kunnianhimoisen valmentajan kanssa. Haluan auttaa valmentajia ja pelaajia eteenpäin. Aikuisten joukkueen valmentaminen on erilaista kuin C-junioreiden valmentaminen, mutta viime kausi oli positiivinen kokemus. Se kasvatti minua myös ihmisenä.

– On hienoa, että löysimme ajankäytön puolesta sopivan ratkaisun ja pystyn jatkamaan hommia myös TV:n puolella, Pasanen kertoi Lahden nettisivuilla.

Pasasen pelaajaura hakee vertaistaan. Puolustaja ehti uransa aikana edustaa muun muassa Ajaxia sekä Werder Bremeniä. Peliura päättyi FC Lahden paidassa kauteen 2015. Valmennusurallaan Pasanen ottaa vasta ensiaskeleitaan. Zenelin mukaan Pasasen merkitys korostuu ennen kaikkea nuorten pelaajien kehittämisessä.

– Olen iloinen, että saamme kokeneen erikoismiehen vahvuuteemme. Pasasella on rutkasti kansainvälistä kokemusta pelaajana ja uskon, että hänellä on paljon annettavaa yksilöille. Etenkin nuoret pelaajat, jotka tähtäävät huipulle, pääsevät oppimaan asioita Peetulta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pasanen tuo ehdottomasti lisäarvoa kaikkeen tekemiseemme ja hän rikastuttaa päivittäistä tekemistämme. On hienoa, että taustatiiminä pystymme ottamaan jälleen askeleen eteenpäin ja kehittämään toimintaamme, Zeneli kommentoi.

Perjantaina uutisoittiin TPS-legenda Kim Suomisen kuolemasta. Uutinen kantautui myös Pasaselle, joka kohtasi uutisen raskain mielin.

– Vaikka omassa elämässä tapahtuu uusia asioita, valtasi mieleni tänään suru Kim Suomisen poislähdöstä. Suomalainen jalkapallo menetti yhden omistaan. Mieleeni jää viimeinen tapaaminen syksyllä Kupittaalla kentän laidalla kun hän persoonalliseen tyyliinsä tuli jakamaan ajatuksensa ja vaihtamaan kuulumiset. Otan osaa läheisten suruun, Pasanen sanoi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.