20-vuotias Oliver Antman pääsee hyvässä vireessä maajoukkuetauolle, jonka aikana Pikkuhuuhkajat kohtaa EM-karsinnoissa Norjan ja Viron. Antman teki perjantaina jo toisen maalinsa reilun viikon sisällä seurajoukkueelleen FC Nordsjaellandille.

Nordsjaelland kohtasi Tanskan Superliigan vierasottelussa Viborgin. Antman oli joukkueensa avauskokoonpanossa ja teki 26. minuutilla joukkueensa 1-1-tasoitusmaalin. Nordsjaelland oli pitkään kiinni voitossakin, mutta menetti sen lisäajan toisella minuutilla, kun hollantilaistoppari Lars Kramer tasoitti loppulukemiksi 2-2.

Antmanin maali oli hyvää pelinlukemista, sillä hän katkaisi hyvin Viborgin puolustajan harhasyötön. Antman pelasi sen jälkeen jalkansa vapaaksi ja sijoitti 15 metristä kauniisti pallon takatolpan juureen. Maali näkyy alla olevassa YouTube-klipissä ajassa 1:03 alkaen.

Antman tuli vaihtoon ajassa 90’+3 hyvän iltapuhteen jälkeen. FC Nordsjaelland twiittasi ottelun jälkeen, että kannattajat olivat äänestäneet nuoren suomalaisen ottelun parhaaksi pelaajaksi. Myös Tipsbladet kehui suomalaisen peliesitystä raportissaan.

– Täytyy nostaa esille Oliver Antman, joka tasoitusmaalinsa lisäksi oli vierailta aina hyvin pelattavana. Erittäin hyvä peliesitys 20-vuotiaalta suomalaiselta, lehti kirjoitti.

FC Nordsjælland 🐯

@FCNordsjaelland
I stemte og valgte Oliver Antman som dagens man of the match! 🇫🇮

Antman pelasi nyt jo toisessa sarjaottelussa peräkkäin yli 90 minuuttia. Maali oli myös nuoren miehen toinen reilun viikon sisällä, sillä hän teki komean osuman myös 27.10. pelatussa cup-ottelussa Odensea vastaan. Tuon ottelun Nordsjaelland kuitenkin hävisi jatkoajan jälkeen 1-4, joten joukkueen cup-taival päättyi siihen.

Roni Raunola

@roniraunola
Huh, mikä yksilösuoritus Oliver Antmanilta cup-matsissa Odensea vastaan! 🔥

Tappio tuli, mutta todella tärkeitä minuutteja Antmanille. Herraa kannattaa seurata tarkkaan marraskuussa, kun #Pikkuhuuhkajat kohtaa Norjan vieraissa ja Viron Kotkassa.

Kaikkiaan Antman on tehnyt tällä kaudella neljä maalia 12 pelaamassaan ottelussa (liiga ja cup), joissa peliminuutteja on kertynyt yhteensä 460. Hän on siis tehnyt maalin keskimäärin 115 minuutin välein. Antman on ollut myös Pikkuhuuhkajien avauksessa kaikissa EM-karsintojen otteluissa.

Nordsjaelland aloitti kautensa melko hyvin, mutta viimeinen voitto sarjaotteluista on jo elokuulta. Viimeisistä yhdeksästä ottelustaan se on hävinnyt seitsemän, ja pelannut kahdesti tasan.

Perjantain Viborg-ottelussa kentällä nähtiin toinenkin suomalainen, sillä Nordsjaelland vaihtoi Leo Wallan kentälle 68. minuutilla. 18-vuotias Walta on saanut peliminuutteja yhdeksässä ottelussa ja kirjauttanut tililleen yhden maalisyötön.