Poikkeuksellisen tilaston omaava Ole Gunnar Solskjær tyrmää ajatuksen, että Cristiano Ronaldolla olisi negatiivinen vaikutus – ”Kuinka ihmiset voivat sanoa…”

© Kuva: Getty Images

Manchester United isännöi Old Traffordilla lauantaina 6. marraskuuta Manchester Cityn hurjaa ryhmää. Paikallispelistä on lupa odottaa todella mielenkiintoista.

Pep Guardiolan hallitsevat mestarit ovat varmasti vahvoja myös lauantaina, mutta Unitedin kohdalla on paljon kysymysmerkkejä.

Supertähti Cristiano Ronaldo saapui takaisin Manchesteriin täksi kaudeksi Juventuksen riveistä. Portugalilaisen paluu on ollut varsin hurja. Maaleja syntyy ja usein myös hyvin ratkaiseviin saumoihin.

Ronaldon uskotaan jopa pelastaneen valmentaja Ole Gunnar Solskjærin työpaikan muutamaankin otteeseen.

Ei Ronaldon ja Unitedin uusi yhteinen taival ole silti kerännyt pelkästään kiitosta. Seuralegenda Gary Neville nosti esille taannoin, että Ronaldon prässipelaaminen ja työ pallottomana on jopa haitaksi.

Neville perusti väitteensä sille, että hänen mukaansa Unitedin nykyinen ryhmä olisi korkeaan aggressiiviseen prässipeliin pyrkivä ilman portugalilaista.

Ex-puolustajalla on myös omaa kokemuspohjaa Ronaldon joukkuekaverina. Hän kertoi jo omalta uraltaan esimerkkejä siitä, että muun muassa Wayne Rooney ja Carlos Tévez tekivät seurassa tuota työtä Ronaldon puolesta.

Valmentaja Solskjær ei kuitenkaan näe tähtensä paluussa mitään negatiivista.

– Kyseessä on yksi parhaista pelaajista, joka on tämän planeetan kamaralla kävellyt. Ronaldon vaikutus joukkueeseen on ollut valtava. Hän tekee maaleja ja töitä joukkueen eteen. Todellinen huippuammattilainen, kertoi Solskjær perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Kuinka ihmiset voivat sanoa edellä mainittuja asioita negatiivisessa valossa? Itse en ymmärrä. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, kuinka Ronaldo on esiintynyt.

Unitedilla on alla 2-2-tasapeli Bergamon reissultaan Mestarien liigassa. Ronaldo viimeisteli kummatkin maalit Atalantaa vastaan.

Edellisessä Valioliiga-ottelussa United kaatoi Tottenhamin 3-0-lukemin. Tuoreessa muistissa on silti kammottava 0-5-tappio Old Traffordilla Liverpoolia vastaan.

– Olemme jättäneet sen pelin taaksemme, vaikka luonnollisesti se historiankirjoihin jäi. Meillä on hyvä viikko alla ja positiiviset tulokset. Henki joukkueen sisällä on todella hyvä, Solskjær sanoi.

– Lähdemme City-peliin luottavaisina. Kaikki varmasti tiedostavat, että kuinka merkittävä paikallispeli on.

Norjalaisvalmentajalla on poikkeuksellinen tilasto Pep Guardiolaa vastaan. Hän on voittanut kahdeksasta keskinäisestä pelistään puolet. Se on paras saldo valmentajilta, joilla on yli viisi peliä Guardiolaa vastaan.

– En ala puhumaan siitä, mitä olen itse tehnyt. Kunnioitan ja ihailen suuresti kaikkea sitä, mitä Pep on urallaan saavuttanut, kehui Solskjær.

Valmentaja korostaa, että on mahtavaa muistella hyviä tuloksia Citya vastaan, mutta uuden sellaisen saavuttaminen on kovan työn takana. Se pitää ensin ansaita.

Manchester United – Manchester City lauantaina kello 14.30 Suomen aikaa. Getty Images.

Lähde: BBC


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.