Chelsea pelasi tiistaina 50. ottelunsa Thomas Tuchelin alaisuudessa, kun se voitti Juventuksen Mestarien liigassa näytöstyyliin 4-0.

Saksalaisluotsi Tuchel, 48, pestattiin Chelseaan viime tammikuussa, ja hän johdatti lontoolaiset heti ensimmäisellä kaudenpuolikkaallaan Mestarien liigan voittoon ja FA Cupissa hopealle. Kuluvalla kaudella pelit ovat kulkeneet mainiosti myös Valioliigassa, jota Chelseaa johtaa 12 kierroksen jälkeen kolmen pisteen erolla Manchester Cityyn.

Tiistaina Juventusta vastaan Chelsea väläytteli tulivoimaansa, mutta Tuchelin aikakaudella vahva puolustuspelaaminen on ollut lontoolaisten kulmakivi.

Tuchelin 50 ensimmäisessä ottelussa Chelsea on päästänyt ainoastaan 24 maalia, eli keskimäärin alle 0,5 per peli. Vastaavaan suoritukseen ei ole pystynyt yksikään toinen valmentaja Englannin pääsarjahistoriassa.

Chelsea on pitänyt Tuchelin valmentamissa otteluissa maalinsa puhtaana 31 kertaa, useammin kuin yksikään toinen joukkue Euroopan TOP 5 -sarjoissa tuona aikana.

Tiistaina Tuchel hehkutti joukkueensa esitystä Juventus-voiton jälkeen BT Sportille.

– Todella hyvä esitys. Meidän oli oltava kärsivällisiä, mutta emme saaneet nukahtaa. Halusimme olla sekä kärsivällisiä että intensiivisiä.

– Pärjäsimme todella hyvin. Teimme niin monta maalia ja loimme niin monta paikkaa. Uskomaton esitys, fantastinen tulos.