”Traaginen esitys” – Juventus kärsi historiansa isoimman tappion Mestarien liigassa

© Kuva: Getty Images

Italian suurseura Juventus oli tiistaina täysin vastaantulija Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa Chelseaa vastaan, kun se hävisi vieraskentällä murskalukemin 0-4.

Kyseessä on Juventuksen seurahistorian suurin tappio Mestarien liigassa. Neljän maalin tappiot eivät ole muutenkaan torinolaisille ihan arkipäivää, sillä viimeksi Juve oli hävinnyt neljällä maalilla helmikuussa 2004, jolloin AS Roma oli Serie A:ssa vahvempi maalein 4-0.

Juventus oli varmistanut paikkansa jatkopeleissä jo ennen tiistaita, mutta tappio Chelseaa vastaan saattaa tuoda sille vaikeamman vastustajan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Chelsea nousi voittonsa myötä lohkon piikkipaikalle ennen lohkovaiheen päätöskierrosta.

Torinolaisten maalivahti Wojciech Szczęsny sanoi pelin jälkeen Sky Sport Italian haastattelussa, että lopputulos kuvastaa harmittavasti, kuinka kaukana Juve on tällä hetkellä Euroopan kirkkaimmasta kärjestä.

– Valitettavasti tänään näimme eron kahden joukkueen välillä, kommentoi Szczęsny Football Italian mukaan.

– He ovat Euroopan paras joukkue, Euroopan (Mestarien liigan) hallitseva mestari, emmekä me pystyneet haastamaan heitä millään tavalla. Se sattuu, se sattuu todella paljon.

Tiistain tulos oli jälleen osoitus Juventuksen tämän kauden ailahtelevaisuudesta. Juventus voitti kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden, yltyi sen jälkeen kuuden pelin voittoputkeen, pelasi taas kolme peliä voitoitta ja ja voitti jälleen kolme peliä, kunnes se hävisi tiistaina rumasti Chelsealle.

Szczęsnyn mukaan ennen Lontoon-reissua vaikutti jo siltä, että Juventus on löytänyt punaisen langan pelaamiseensa.

– Minusta tuntuu, että olemme löytäneet tasapainomme. Tämä oli vain meiltä traaginen esitys, ja meitä rangaistiin neljällä maalilla.

– Hävitä voi, mutta tällaista tappiota on vaikea hyväksyä.


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½