Tuttu mies noussut suosikiksi: Lionel Messi saa tukea Ballon d’Or -mittelöön entiseltä veriviholliseltaan – ”Totta kai toivon, että hän voittaa!”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailman huippuarvostettu Kultainen pallo eli virallisemmin Ballon d’Or jaetaan tänään. Palkinto tullaan jakamaan noin kello 21.30 Suomen aikaa alkavassa gaalassa.

Kyseessä on France Football -lehden vuodesta 1956 jakama palkinto. Voittajan valitsevat jalkapallotoimittajat ympäri maailmaa.

Bayern Münchenin Robert Lewandowski on pidemmän aikaan ollut suursuosikki voittamaan tämän vuoden pystin.

Myös kesän Euroopan mestari Jorginho, Liverpoolin sensaatiomainen Mohamed Salah ja Real Madridin hirmuvireinen Karim Benzema ovat olleet vahvasti pinnalla.

Viime vuonna palkintoa ei jaettu koronapandemian vuoksi. Periaatteessa siis maanantai-illan palkintoon on annettu näyttöjä kahden vuoden ajan. Virallisesti näin ei toki ole.

Vaikea silti edellisvuoden näyttöjä on toimittajien mielestä kokonaan pyyhkiäkään.

Suosikkien joukossa on luonnollisesti myös kuudesti palkinnon voittanut Lionel Messi, joka voitti Argentiinan paidassa Copa Américan.

Messi on viime metreillä myös vedonlyöntikertoimissa noussut jopa suurimmaksi suosikiksi. Argentiinalaisen seitsemättä pystiä puoltaa myös hänen nykyinen seurakaverinsa ja entinen verivihollinen Sergio Ramos.

Kaksikko otti useita vuosia peräjälkeen tulisesti yhteen La Ligan El Clásicossa. Nykyisin Paris Saint-Germainissa pelaava kaksikko on kuitenkin Barcelonan ja Real Madridin väliset väännöt jättänyt taakseen.

– Totta kai toivon, että hän (Messi) voittaa. Olen oman joukkueeni pelaajien takana. Toivon hänelle pelkästään hyvää, kertoi Ramos ESPN:lle.

– Leo on hyvässä kunnossa ja hän on pelaaja, joka pystyy omalla tekemisellään vaikuttamaan otteluiden lopputuloksiin. Erityislaatuinen pelaaja ja on kunnia olla samassa joukkueessa hänen kanssaan.

Messi ei ole PSG:ssä yltänyt vielä Barcelona-vuosien loistoon. Sunnuntain kamppailussa Saint-Etiennea vastaan argentiinalainen syötti kuitenkin joukkueensa kaikki kolme osumaa.

Ramos pääsi tekemään myös tuossa kamppailussa vihdoin debyyttinsä. Espanjalaistoppari on kärsinyt loukkaantumisista.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.