Amsterdamin Ajax on ollut suorastaan huimassa iskussa alkukaudesta. Muutama ohipeli ovat kuitenkin antaneet loistavasti pelanneelle PSV:lle sauman nousta sarjakärkeen Hollannin Eredivisiessä.

Ajax on pelannut sarjassa 18 ottelua, joista se on voittanut 13, kolme peliä on päättynyt tasapeliin ja kahdesti joukkue on hävinnyt. Ajax on pisteen päässä PSV:stä, jonka alkukausi on ollut myös vahva, 14 voittoa, yksi tasapeliä ja kolme tappiota.

Ajaxin tehokkuudesta kertoo paljon, että se on takonut aivan mielipuolisen maalieron sarjassa. Ajax on tehnyt 56 maalia ja päästänyt vain neljä. Esimerkiksi sarjaa johtavan PSV:n maaliero on 46-24. Ajax on voittanut useita pelejä suurinumeroisesti päästämättä maaliakaan. Sarjakärki PSV kaatui lokakuussa lukemin 5-0 ja esimerkiksi kahdeksantena majaileva Cambuur kaatui syyskuussa lukemin 9-0.

Siitä huolimatta ohipelejä on myös tullut. Ajax on pelannut tasapelit kuudentena olevan Twenten, alemmassa keskikastissa olevan Heraclesin sekä keskikastissa olevan G.A. Eaglesin kanssa. Tappiot tulivat seitsemäntenä olevalle Utrechtille ja viidentenä majailevalle Alkmaarille.

Vahvaa oli Ajaxin meno myös Mestarien liigassa, jossa se rymisteli lohkovoittoon häviämättä yhtäkään ottelua. Myös Mestarien liigassa maaliero oli vakuuttava, 20-5.

Yksi Ajaxin alkukauden maali-iloittelun takuumiehistä on ollut keskushyökkääjä Sébastien Haller. Hän johtaa Eredivisien maalipörssiä 12 osumallaan. Lisäksi Haller johtaa myös Mestarien liigan maalipörssiä. Haller tykitti lohkovaiheessa huimat kymmenen täysosumaa kuuteen otteluun.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

GOAL

@goal
Ajax have scored 56 and conceded 4 goals in the Eredivisie this season.

Somehow they're only second at the winter break 🤨