Cristiano Ronaldon siirto Juventuksesta Manchester Unitediin tutkinnassa – oletettavasti suuri rooli torinolaisseuran epäillyssä kirjanpitorikoksessa

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldo siirtyi Juventuksesta Manchester Unitediin kesällä noin 15 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Torinolaisjätti on ollut jo tovin otsikoissa epäiltyjen kirjanpitorikkeidensä vuoksi. Italialaisseurojen talousvalvonnasta vastaava Covisoc ja finanssialan viranomainen Consob aloittivat tutkimuksensa jo lokakuussa.

Eritystarkkailussa ovat Juventuksen pelaajasiirrot vuosien 2019, 2020 ja 2021 aikana. Ennen kaikkea niistä saatu tuotto ja agenttien palkkiot.

Juventus ei suinkaan ole ainoa italialainen joukkue, jota tutkitaan, mutta 62 siirrosta Juventuksen suorittamia on peräti 42.

Italian talouspoliisi Guardia di Finanza takavarikoi jo viikko sitten Vanhan rouvan toimistotiloista siirtoihin liittyviä asiakirjoja.

Torstaina talouspoliisi teki uudet ratsiat seuran asianajajan Cesare Gabasion ja urheilutoimenjohtajan Federico Cherubinin koteihin.

Aiemmin tutkinnan alla olivat muun muassa Danilon, João Cancelon ja Miralem Pjanićin siirrot.

Uudet toimet liittyvät puhelinkuunteluihin edellä mainittujen henkilöiden välillä, joka antaisi viitteitä myös Ronaldon siirtoon liittyvistä epäkohdista.

La Gazzetta dello Sport kertoi, että Torinon yleisen syyttäjän mukaan Ronaldo on tällä hetkellä osa tutkintaa. Tai pikemmin Ronaldon siirto Manchesteriin.

Lähteen mukaan kyse on salaisesta sopimuksesta portugalilaistähden ja Juventuksen välillä. Syyttäjä ei ole kuitenkaan toistaiseksi väitettyä dokumenttia nähnyt.

Puhelinkuunteluissa nousi esille ”asiakirja, jollaista ei teoreettisesti pitäisi olla olemassa”. Sen uskotaan paljastavan lopulta koko vyyhdin todellisen laidan.

Juventus olisi oletuksen mukaan esittänyt vääriä lukemia organisaation liikevaihdosta ja tuloksesta julkisuuteen.

Corriere di Torinon mukaan Gabasion ja Cherubinin mielenkiintoa herättänyt puhelinkeskustelu on käyty 23. syyskuuta.

Saman lehden mukaan syytettynä tai pikemmin tässä kohtaa tutkinnan alaisena olisi yhteensä seitsemän henkilöä.

Juventuksen epäillään kirjanneen Ronaldon 15 miljoonan euron siirron lukuja kirjanpitoonsa puutteellisesti tai kokonaan valheellisesti.

Lähteet: Corriere di Torino, La Gazzetta dello Sport


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.