Huuhkajien piti aloittaa maaotteluvuotensa 2022 kahdella ystävyysottelulla Ruotsia vastaan Portugalin Algarvessa. Ottelut kuitenkin valitettavasti peruttiin koronapandemiasta johtuvista syistä.

Niinpä miesten A-maajoukkue on seuraavan kerran tositoimissa maaliskuussa. Kilpailullisia pelejä ei Suomi vielä tuolloin pelaa, mutta parille harjoitusmaaottelulle on kansainvälisinä pelipäivinä aikaa ennen kuin Nations League kesäkuussa käynnistyy.

Palloliitto ei ole vielä Huuhkajien maaliskuun otteluista tiedottanut, mutta mitä ilmeisimmin Suomi kohtaa maaliskuussa ainakin Slovakian. Ystävyysottelusta tiedottaa kotisivuillaan Slovakian jalkapalloliitto.

Slovakian ja Suomen on määrä kohdata maanantaina 29. maaliskuuta ystävyysottelussa, joka pelataan Murciassa, Espanjan kaakkoisnurkassa. Espanjan toisella sarjatasolla pelaavan Real Murcian kotistadionille Estadio Enrique Roca de Murcialle mahtuu 31 000 katsojaa. Neljä päivää aiemmin Slovakia pelaa vieraissa harjoitusottelun Norjaa vastaan Ullevaal-stadionilla Oslossa.

Suomi ja Slovakia ovat kohdanneet A-maaottelutasolla aiemmin kolme kertaa, kahdesti vuonna 1998 ja kerran vuonna 2014. Kaikki ottelut ovat olleet ystävyysotteluita. Slovakia on voittanut peleistä kaksi, ja kerran on pelattu tasan.

[readmore from=Huuhkajat]

Nations League -lohkossaan Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan, Romanian ja Montenegron. Suomen otteluohjelman voi löytää täältä. Peleistä neljä pelataan kesäkuussa ja kaksi syyskuussa.

Slovakia on FIFA:n nykyisellä maailmanlistalla sijalla 42, kun Suomen sijoitus on 58:s. Luultavasti Suomi pyrkii löytämään harjoitusvastustajan myös muutamaa päivää ennen Slovakia-peliä pelattavaksi.