Moni on saattanut hieraista silmiään lukiessaan juttuja, joissa olemme kertoneet Napolin kapteenin ja seuraikonin Lorenzo Insignen lähellä olevasta siirrosta MLS-seura Toronto FC:hen. 30-vuotiaalle Italian maajoukkuelaiturille kun luulisi olevan ottajia Euroopassakin.

Italian Sky Sport ja toimittaja Gianluca di Marzio ovat kuitenkin kertoneet tietoja, jotka auttavat ymmärtämään logiikkaa, miksi Insigne voisi vaihtaa Euroopan kentät Kanadaan. Toronto FC:n kerrotaan nimittäin tehneen hänelle tarjouksen, jollaisesta lienee kliseisesti mahdotonta kieltäytyä – ja jollaista Insigne tuskin eurooppalaisilta seuroilta saisi.

Skyn tietojen mukaan Toronto FC on valmis tarjoamaan kesäkuussa 31 vuotta täyttävälle Insignelle hyvin pitkää, peräti viiden ja puolen vuoden sopimusta – jonka päättyessä hän siis olisi 36-vuotias. Sopimustarjous on myös erittäin rahakas. Peruspalkan kerrotaan olevan 11,5 miljoonaa euroa. Lisäksi menestykseen sidottujen bonuspykälien täyttyessä palkka voisi nousta 4,5 miljoonalla peräti 16 miljoonaan euroon per kausi.

Insignen uran toistaiseksi ainoan pääsarjatason seuran Napolin kerrotaan tarjoavan kapteenilleen jatkosopimusta, jonka peruspalkka on vain 3,5 miljoonaa euroa kaudessa. Menestysbonukset nostaisivat summaa 1,5 miljoonalla eurolla, mutta niiden pykälien kerrotaan olevan vain hankalasti saavutettavissa. Insigne voisi siis saada Torontosta yli neljä kertaa paremman palkan.

– Napoli tarjoaa Insignelle jatkosopimusta, jonka palkka on selvästi matalampi kuin hänen nykyinen palkkansa. Hänen agenttinsa on valittanut siitä useita kertoja, mutta seura ei ole reagoinut, Transfermarktin asiantuntija Jatin Dietl kommentoi.

Napolin ja Insignen välinen sopimus umpeutuu ensi kesänä. Insignen edustajien kerrotaan tavanneen Toronto FC:n johtoporrasta viime viikkojen aikana jo useita kertoja, ja Insignen uskotaan pitävän tarjousta ”erittäin houkuttelevana”. Mikäli yllätyskäännettä neuvotteluissa Napolin kanssa ei tapahdu, voi Insigne allekirjoittaa kesällä voimaan astuvan sopimuksen Toronton kanssa jo aikaisintaan ensi lauantaina 1. tammikuuta.

Toisin kuin aiemmissa jutuissa arvelimme, on tuoreimpien tietojen mukaan siirto Torontoon jo tammikuussa poissa laskuista, ja Insigne siirtyisi Kanadaan vasta ensi kesäkuussa.

[readmore from=Insigne-Lorenzo]

Mielenkiintoista on, että Di Marzion ja MLS:ään erikoistuneen toimittajan Will Forbesin mukaan Toronto tavoittelee Insignen lisäksi toistakin italialaistähteä, Torinon kapteenia ja Italian maajoukkuekärkeä Andrea Belottia. Belottia yhdistää Insigneen se, että myös hänen sopimuksensa nykyisen seuran kanssa umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi.

Belottin tapauksessa keskustelut ovat kuitenkin vasta alkuvaiheessa, eikä hyökkääjä ole vielä vakuuttunut siitä, haluaako hän siirtyä Italian ulkopuolelle. Tällä hetkellä 28-vuotias Belotti on loukkaantunut, eikä pelaa ennen helmikuuta.

Lähteet: Transfermarkt ja Football-Italia