Bundesliigan lauantaissa nähtiin hurjat murskajaiset, kun Bayer Leverkusen takoi SpVgg Greuther Fürthiä vastaan taululle 7-1-numerot. Kovin moni tuskin uskalsi odottaa, että samanlaista tasoeroa nähtäisiin toistamiseen saman viikonlopun aikana, mutta toisin kävi.

Sunnuntaina ottavana osapuolena oli Borussia Mönchengladbach, joka sai kotikentällään ällistyttävän läksytyksen SC Freiburgilta. Freiburg murskasi isäntänsä maalein 6-0 ja nousi 14 kierroksen jälkeen sarjataulukossa neljänneksi.

Historiallisen tapahtumasta tekee se, että Freiburg teki maaleista ensimmäiset viisi vain reilussa 24 minuutissa. Koskaan aiemmin Bundesliigan historiassa ei vierasjoukkue ollut tehnyt noin montaa maalia ensimmäisten 25 minuutin aikana. Kun kotijoukkueetkin huomioidaan, oli samanlaiseen maalirummutukseen pystynyt vain tänään selkäsaunan saanut Mönchengladbach, Eintracht Braunschweigia vastaan vuonna 1984.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

OptaFranz

@OptaFranz
25- SC Freiburg has become the first away team in BL history to score five goals in the first 25 minutes. Before that, only Gladbach had managed this at home against Braunschweig in October 1984. Historic. #BMGSCF

Pelillisesti Mönchengladbach ei suoranaisesti jyrän alla ollut, sillä se laukoi avausjaksolla yhdeksän kertaa (kolme kertaa kohti maalia). Freiburgin tehokkuus vain oli suorastaan ällistyttävää, sillä sen seitsemästä laukauksesta kohti maalia kuusi meni verkkoon.

Eteläsaksalaiset juhlivat leveällä rintamalla, sillä kaikilla kuudella maalilla oli eri tekijä. Maalit merkittiin Maxi Eggesteinille, Kevin Schadelle, Philipp Lienhartille, Nicolas Höflerille, Lucas Hölerille ja Nico Schlotterbeckille.

15 000 -päiselle yleisölle lienee ollut liki helpotus, että toisella puoliajalla ei enää enempää maaleja nähty. Toinen puoliaika olikin tilastojen valossa jo enemmän pelailua, sillä kumpikaan joukkue ei laukonut päätösjaksolla kohti maalia. Kaikkiaan 16 laukausta painuivat kaikki ohi tai yli maalin.

Historiallisen maalikoosteen voi katsoa allaolevasta twiitistä.