Katso: Jälleen hurja murskavoitto Bundesliigassa – viiden maalin etumatka taululle ennätyksellistä vauhtia

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan lauantaissa nähtiin hurjat murskajaiset, kun Bayer Leverkusen takoi SpVgg Greuther Fürthiä vastaan taululle 7-1-numerot. Kovin moni tuskin uskalsi odottaa, että samanlaista tasoeroa nähtäisiin toistamiseen saman viikonlopun aikana, mutta toisin kävi.

Sunnuntaina ottavana osapuolena oli Borussia Mönchengladbach, joka sai kotikentällään ällistyttävän läksytyksen SC Freiburgilta. Freiburg murskasi isäntänsä maalein 6-0 ja nousi 14 kierroksen jälkeen sarjataulukossa neljänneksi.

Historiallisen tapahtumasta tekee se, että Freiburg teki maaleista ensimmäiset viisi vain reilussa 24 minuutissa. Koskaan aiemmin Bundesliigan historiassa ei vierasjoukkue ollut tehnyt noin montaa maalia ensimmäisten 25 minuutin aikana. Kun kotijoukkueetkin huomioidaan, oli samanlaiseen maalirummutukseen pystynyt vain tänään selkäsaunan saanut Mönchengladbach, Eintracht Braunschweigia vastaan vuonna 1984.

Juttu jatkuu alla olevan twiitin jälkeen.

Pelillisesti Mönchengladbach ei suoranaisesti jyrän alla ollut, sillä se laukoi avausjaksolla yhdeksän kertaa (kolme kertaa kohti maalia). Freiburgin tehokkuus vain oli suorastaan ällistyttävää, sillä sen seitsemästä laukauksesta kohti maalia kuusi meni verkkoon.

Eteläsaksalaiset juhlivat leveällä rintamalla, sillä kaikilla kuudella maalilla oli eri tekijä. Maalit merkittiin Maxi Eggesteinille, Kevin Schadelle, Philipp Lienhartille, Nicolas Höflerille, Lucas Hölerille ja Nico Schlotterbeckille.

15 000 -päiselle yleisölle lienee ollut liki helpotus, että toisella puoliajalla ei enää enempää maaleja nähty. Toinen puoliaika olikin tilastojen valossa jo enemmän pelailua, sillä kumpikaan joukkue ei laukonut päätösjaksolla kohti maalia. Kaikkiaan 16 laukausta painuivat kaikki ohi tai yli maalin.

Historiallisen maalikoosteen voi katsoa allaolevasta twiitistä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.