HJK päätti kautensa torstaina. Konferenssiliigan lohkovaiheen päätösottelussa Klubi hävisi vieraissa itävaltalaiselle LASK Linzille 0-3.

Kausi oli kuitenkin helsinkiläisille menestys. Veikkausliigassa HJK juhli mestaruutta ja eteni Konferenssiliigassa lohkovaiheeseen. Palkintorahoja kertyi tilille yhteensä yli viisi miljoonaa euroa.

Kokenut toppari Markus Halsti oli avauksessa torstain kamppailussa. V sportin haastattelussa puolustaja kertoi kamppailun olleen hänen viimeisensä HJK-paidassa.

– Eiköhän tää ollut viimeinen peli Klubin paidassa. Aika jättää nämä kuviot vähän nuoremmille ja nopeammille pelaajille kertoi Halsti.

[readmore from=HJK]

Hän kertoi kauden olleen pitkä, mutta Halsti oli iloinen joukkueensa saavuttamiin tuloksiin. Topparin mukaan HJK:lla oli kolme tavoitetta, joista kaksi täyttyi.

– Jäätiin Cupissa tietysti harmittavasti toiseksi. Siitä kunnia KuPS:lle. Päästiin Eurooppaan ja voitettiin mestaruus. Kausi kaikkinensa on ollut mahtava. Itselläni ollut loukkaantumisia ja ne ovat vähän haitanneet. Olen silti joukkuepelaaja ja nauttinut joka päivä.

Halsti teki torstaina samalla suomalaista jalkapallohistoriaa. Hän on ainoa suomalaispelaaja, joka on pelannut kaikkia kolmea Euroopan seurajoukkueturnausta. Aiemmin kokenut puolustaja on päässyt pelaamaan myös Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa.

– Jään tietysti haikeana miettimään näitä kenttiä, mutta kyllä sitä jälkikäteen arvostaa. Eurooppaan pääseminen vaatii ennen kaikkea hienon liigakauden ja sitten hyvät karsinnat.

– Nämä ovat maaotteluiden ohella niitä pelejä, joihin pelaaja syttyy tällä tavalla 37-vuotiaanakin.

Myös HJK:n kannattajat muistivat Halstia sosiaalisessa mediassa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Forza HJK

@ForzaHJK
Kiitos @Halstinho! Aina 🔵⚪💙! Tyylikäs herrasmies. Hattua päästä mahtavalle uralle tähän asti. 👍 #HJK