Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen pelasi sunnuntaina vuoden viimeisen ottelunsa, kun se hävisi vieraskentällä Freiburgille 1-2 Saksan Bundesliigassa.

Freiburg siirtyi johtoon reilun puolen tunnin kohdalla Vincenzo Grifon rangaistuspotkumaalilla. Italialaislaituri chippasi pallon viileästi keskelle maalia. Hradecky ehti jo osittain heittäytyä kyljelleen, eikä hän kyennyt enää estämään osumaa.

Leverkusen tuli tasoihin hieman ennen taukovihellystä, kun Charles Aránguiz puski kulmapotkun jälkitilanteessa pallon sisään.

Ottelun voittomaali nähtiin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ermedin Demirovićin keskitys näytti jo leijailevan Hradeckyn syliin, mutta suomalaisvahdin odotellessa palloa Kevin Schade kirmasi paikalle ja tuikkasi pelivälineen maaliin Hradeckyn nenän edestä.

Freiburg nousi voiton myötä Leverkusenin ohi kolmanneksi. Bundesliiga jää tämän viikonlopun jälkeen talvitauolle, ja pelejä jatketaan 7. tammikuuta.

Leverkusenin vuosi päättyi neljään peräkkäiseen voitottomaan otteluun, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.