Markku Kanerva kommentoi Nations Leaguen arvonnan tulosta – Huuhkajien päävalmentaja paljasti toivelohkonsa ja pahimmat pelkonsa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen lohko Nations Leaguen kolmannelle kaudelle arvottiin torstai-iltana Sveitsin Nyonissa.

Huuhkajien kannalta arvonta tarjosi niin uutta kuin ennestään kovin tuttua. Entiset huippupelaajat Robert Pirès ja Gaizka Mendieta nostivat kulhoista Suomen seuraksi Montenegron, Romanian ja Bosnia-Hertsegovinan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva otti tuoreeltaan kantaa arvonnan tuloksiin torstai-illan lehdistötilaisuudessa.

Bosnia-Hertsegovina on Kanervan mukaan luonnollisesti hyvinkin tuttu vastustaja, mutta on lohkossa mukana myös vastustaja, jota Suomi ei ole kohdannut.

– Montenegro on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Romania sitten on varmasti jopa lohkon suurin voittajasuosikki. Uskon silti, että ristiin pelaamista tulee erittäin paljon. Tasainen lohko ja ihan ok tulos, vastasi Kanerva SuomiFutiksen kysymykseen.

Montenegro tosiaan on maa, jota Suomi ei ole koskaan kohdannut. Huuhkaja-luotsin mukaan entisen Jugoslavian maissa on aina paljon pallollista taitoa.

– Siellä on pelaajia Espanjan La Ligasta ja Italian Serie A:sta. Laatua on, ja scouttauspohjaltakin mielenkiintoista, kun tulee täysin uusi joukkue.

– Se on todettava jo nyt, että tässä lohkossa ei ole kyllä yhtään helppoa vieraspeliä!

Vaikein mahdollinen torstain arvontatulos ei missään tapauksessa ollut. Samaa mieltä oli myös Kanerva.

– Ykköskorista Ukraina ja kolmoskorista Serbia. Sitten Albania, Slovenia tai Montenegro. Viimeinen kori on vähän makuasia. Ainakaan Serbiaa ja Ukrainaa ei olisi halunnut kohdata. Se vältettiin.

Oli Suomen luotsilla myös selviä suosikkeja.

– Toivelohkona olisin varmasti Islannin, Israelin ja Armenian napannnut, mutta nämä harvemmin toteutuvat, naurahti Kanerva.

Suomen Nations League -taival alkaa kesäkuussa. Tarkempi otteluohjelma selviää perjantaina.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!