Miten Cristiano Ronaldo sopii yhtälöön? Manchester Unitedin uusi manageri vastasi polttavaan kysymykseen

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin uusi manageri Ralf Rangnick kuvailee uutta tehtäväänsä rooliksi, ”josta ei voinut kieltäytyä”.

United vahvisti maanantaina, että saksalainen Rangnick, 63, hyppää joukkueen puikkoihin loppukauden ajaksi väliaikaismanagerin nimikkeellä, minkä jälkeen hän jää seuraan neuvonantajaksi.

– Kun Manchester Unitedin kaltainen seura ottaa yhteyttä tiedustellakseen tällaiseen tehtävään, niin siitä ei voi mitenkään kieltäytyä, kommentoi Rangnick perjantaina lehdistötilaisuudessaan.

Saksalaisvalmentaja sanoi, että hän seurasi Unitedin otteita televisiosta jo ennen kuin seura otti häneen yhteyttä.

– Olen hyvin perillä siitä, mitä Valioliigassa tapahtuu. On selvää, että joukkueessa on lahjakkuutta ja kokemusta. Haasteena on tuoda joukkueeseen lisää tasapainoa. Eilenkin tarvitsimme kolme maalia voittaaksemme pelin (3-2-voitto Arsenalia vastaan). Keskimäärin päästämme lähes kaksi maalia per peli, ja se on liikaa.

Rangnickilta kysyttiin, onko mahdollista, että hän jatkaisi Unitedin managerina pidempään kuin loppukauden ajan.

– Ihmiset, joiden kanssa olen keskustellut, ovat olleet hyvin selväsanaisia siitä, että kyse on kuuden kuukauden tehtävästä.

– Emme ole missään vaiheessa puhuneet siitä, mitä kesällä tapahtuu. Katsotaan, jos puhumme siitä silloin. Jos kaikki menee hyvin, saatan suositella samaa kuin RB Leipzigissa eli, että työtä olisi hyvä jatkaa vuoden ajan – mutta se kaikki on hypoteettista.

Rangnickin nimityksen yhteydessä on puhuttu paljon siitä, miten hänen ja portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldon yhteistyö sujuu.

Ronaldo, 36, on Unitedin tämän kauden paras maalintekijä 12 osumallaan, mutta moni on arvellut, että portugalilaistähti ei sovellu Rangnickin prässäävään pelityyliin. Saksalaisvalmentajalla oli kuitenkin vain positiivista sanottavaa viisinkertaisesta Ballon d’Or -voittajasta.

– Aina on sopeuduttava käytettävissä oleviin pelaajiin.

– En ole koskaan nähnyt ketään yhtä hyväkuntoista 36-vuotiaana. Mutta kyse ei ole vain hänestä, vaan koko joukkueen kehittämisestä.

Rangnick on ensimmäistä kertaa Unitedin peräsimessä ensi sunnuntaina, kun manchesteriläiset isännöivät Crystal Palacea Valioliigassa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.