Nations Leaguen lohkot ovat selvillä – millainen historia Huuhkajilla on tulevien vastustajiensa kanssa?

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien Nations Leaguen lohko arvottiin torstai-iltana Nyonissa. Samaan lohkoon päätyivät Montenegro, Romania ja Bosnia-Hertsegovina.

Käydäänpä siis hieman läpi, että millainen historia Suomen miesten A-maajoukkueella on juuri kyseisiä maita vastaan.

Montenegro on Euroopan jalkapallokartalla erittäin tuore jäsen. Maa on ollut mukana vasta vuodesta 2007 alkaen. Montenegro itsenäistyi vuotta aiemmin.

Huuhkajat ei ole kohdannut maata vielä koskaan. Suomi on toki pelannut Jugoslaviaa vastaan ja myöhemmin Serbia ja Montenegroa vastaan myös. Näille kohtaamisille ei voi kuitenkaan tässä yhteydessä asettaa suurempaa painoarvoa.

Romania sen sijaan on Suomelle tutumpi vastustaja. Ei tosin kovin mairittelevalla historialla. Maat ovat kohdanneet vuosien saatossa peräti 12 kertaa. Näistä Romania on voittanut kahdeksan ja tasapeliin on päädytty neljästi. Huuhkajat ei ole voittanut vielä kertaakaan.

Ensimmäisen kerran maat kohtasivat EM-karsinnoissa vuonna 1970. Tuolloin Suomi hävisi kamppailun lukemin 0-3.

Viimeisin kohtaaminen on kesältä 2018. Harjoitusottelussa Suomi joutui taipumaan Romanialle 0-2. Edellinen kilpailullinen ottelu on Ranskan Euro 2016 -karsinnoissa. Tuolloin Bukarestissa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Huuhkajien maalin viimeisteli Joel Pohjanpalo.

Jos Romania oli tuttu vastustaja, niin Bosnia-Hertsegovinasta alkaa tulla jo tapa. Maat ovat olleet kaksissa edellisissä arvokisakarsinnoissa samassa lohkossa. Juuri päättyneissä MM-karsinnoissa Suomi haki komean 3-1-vierasvoiton Zenicasta. Kotiottelu päättyi 2-2.

Riemukkaisiin ja historiallisiin suomalaisjuhliin päättyneissä EM-karsinnoissa kumpikin maa voitti kotonaan.

Lohko ei missään tapauksessa ole helppo, mutta paljon pahempaakin arpaonnea oli tarjolla. Huuhkajilla on ehdottomasti mahdollisuudet lohkonsa kärkitaisteluun ja jopa sen voittoon asti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.