Tampereen Ilves vastasi tiistaina yhdestä talven kovimmasta hankinnasta, kun seura ilmoitti tehneensä 3+1-vuotisen sopimuksen Petteri Pennasen kanssa. KuPS:n entinen hyökkääjä Ilja Venäläinen kertoi oman kantansa kohuttuun siirtoon.

Pennanen on KuPS:n kasvatti. Pennanen oli tärkeässä roolissa, kun KuPS juhli mestaruutta kauden 2019 päätteeksi. Mestaruuden jälkeen Pennanen lähti Indonesiaan, mutta reissu jäi lyhyeksi. Kaudella 2020 Pennanen ehti vielä pelata loppukaudesta KuPS:n riveissä, kun kuopiolaiset sijoittuivat sarjassa pronssille.

Viime tammikuussa Pennanen lähti uudestaan ulkomaille, tällä kertaa Yhdysvaltoihin Sacramento FC:n riveihin. Pennanen pelasi USA:n toiseksi korkeinta USLC-sarjaa 22 ottelun verran.

Nyt oli kotiin paluun aika. Moni kuopiolainen varmasti odotti vesi kielellä sitä, että Pennanen, 31, palaisi KuPS:n riveihin. Toisin kävi, kun Ilves nappasi Veikkausliigan mittarilla tähtipelaajan statuksella operoivan Pennasen pitkällä sopiimuksella.

”Keltamustan sydämen” omaava Venäläinen ei katsonut hyvällä sitä, ettei KuPS ollut halukas kotiuttamaan Pennasta. Pennanen on edustanut Veikkausliigassa KuPS:n lisäksi Turun sekä Rovaniemen Palloseuroja.

– Jos ja kun tämä siirto johtuu KuPSin haluttomuudesta tehdä sopimus ikonilleen, olen erittäin pettynyt seuran toimintaan, yli 280 ottelua KuPS:n riveissä pelannut Venäläinen kirjoittaa Twitterissä.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Jos ja kun tämä siirto johtuu KuPSin haluttomuudesta tehdä sopimusta ikonilleen, olen erittäin pettynyt seuran toimintaan. #KuPS #Ilves #Veikkausliiga