Ranskan Cupin kolmannen kierroksen ottelu Paris FC:n ja Lyonin välillä jouduttiin keskeyttämään perjantai-iltana puoliajalla. Ottelu oli tauolla tilanteessa 1-1.

Syy löytyy katsojista. Molempien joukkueiden kannattajat ottivat nimittäin katsomossa yhteen ja lopulta katsojia pääsi myös kentälle asti. Ottelun jatkaminen tuli näin ollen turvallisuussyistä mahdottomaksi.

Kannattajien nujakointi lähti käsistä puoliajan aikana, kun katsomoissa rupesi palamaan soihtuja, sekä sieltä ammuttiin myös raketteja ilmoille.

Pelaajat ja tuomaristo olivat ehtineet jo palata puoliajan vietosta takaisin kentälle, kun katsomosta alkoi tunkeutua ihmisiä kentälle. Poliisien avustuksella pelaajat ja tuomaristo saatiin kuitenkin ajoissa turvaan pukusuojiin. Poliisit saivat myös lopulta tyhjennettyä kentän sinne rynnänneistä ihmisistä.

Seurojen presidenteillä oli ottelun jälkeen erilainen kuva tapahtumista, jotka johtivat kaaokseen.

– Mielestäni Jean-Michel Aulasin (Lyonin seurapresidentti) pitäisi tehdä asialle jotain, sillä hänen joukkueellaan on kannattajia, joiden ei pitäisi olla lähelläkään jalkapallokenttiä. Hänen pitäisi olla tarpeeksi fiksu tajutakseen, että hänen seurallaan on ongelmia ja siitä seuraa ongelmia myös ranskalaisella jalkapallolle, mikäli asiat jatkuvat näin, Paris FC:n seurapresidentti Pierre Ferracci totesi RMC Sportille.

– Molemmilla osapuolilla on vastuu tässä. Tämä on yhteiskunnallinen ongelma. Ensimmäiset ilotulitteet ammuttiin Lyonin faneja kohti. Sen jälkeen alkoi kapina. Näimme kentällä myös paljon ihmisiä, jotka eivät olleet Lyonin kannattajia. Meidän pitää tutkia asia ja löytää syylliset, Aulas puolestaan totesi.

Lähde: BBC