Robert Lewandowski ja Kylian Mbappé vastustavat FIFA:n ehdotusta – ”Liika on liikaa”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin Robert Lewandowski ja Paris Saint-Germainin Kylian Mbappé eivät ole innoissaan kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n aikeista järjestää MM-kisat jatkossa kahden vuoden välein.

Maailmanmestaruudesta on perinteisesti taisteltu neljän vuoden välein, mutta FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi aiemmin tässä kuussa, että hänellä on luultavasti riittävästi ääniä kisavälin tihentämiseksi.

Useat tahot, Euroopan jalkapalloliittoa UEFA:a myöten, ovat vastustaneet Infantinon ja FIFA:n ehdotusta. Tähtihyökkääjät Lewandowski, 33, ja Mbappé, 23, halusivat Globe Soccer -palkintogaalassa nostaa keskusteluun erityisesti pelaajien hyvinvoinnin.

– En ole fani. Meillä on jo niin monta peliä joka vuosi, niin monta kovaa viikkoa. Eikä meillä ole vain otteluita, koska meillä on myös monta viikkoa valmistautumista, olipa kyse sitten kaudesta tai suurista turnauksista, sanoi Lewandowski ESPN:n mukaan.

– Jos haluamme tarjota jotain hieman erilaista, joka rikkoo rutiinia, on myös välttämätöntä pitää taukoja.

– Jos meillä on MM-kisat joka toinen vuosi, niin jalkapalloilijat eivät pysty pelaamaan korkealla tasolla yhtä pitkään. Se on fyysisesti ja psykologisesti mahdotonta. Jalkapallossa tarvitaan lepojaksoja, jos halutaan kestää.

Vuoden 2018 maailmanmestaruutta juhlinut Mbappé arveli, että MM-turnaus menettää merkityksensä, jos se pelataan liian usein.

– MM-kisat, joka toinen vuosi? En osaa sanoa, onko se oikein vai väärin. Se on jotain ainutlaatuista, joka tapahtuu joka neljäs vuosi. Jos sitä pelattaisiin joka toinen vuosi, siitä tulisi normaali kilpailu.

– Olen samaa mieltä Robertin kanssa. Pelaamme jo 60 peliä vuodessa ja kilpailuja on jo paljon. Pelaamme mielellämme, mutta liika on liikaa. Pelaajille on annettava lepoaikaa, jos halutaan laadukkaita pelejä.

– Meidän on ajateltava laatua ja kunnioitettava pelaajien terveyttä.

Seuraavat miesten MM-kisat pelataan ensi vuonna marras-joulukuussa Qatarissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.