Bayern Münchenin puolalaiskärki Robert Lewandowski on ollut viime vuosina yksi maailman absoluuttisesti parhaista jalkapalloilijoista, ja monien mielestä myös paras. Lewandowski on myös millä tahansa mittarilla mitattuna todellinen Bundesliiga-legenda. Hän on tehnyt 367 bundesliigaottelussa 296 maalia, ja maalikuninkuuksia on plakkarissa jo kuusi. Enemmän maaleja Bundesliigassa on tehnyt vain Gerd Müller, 365.

Ei kuitenkaan ollut kauhean kaukana, että Lewandowski olisikin siirtynyt aikoinaan dominoimaan Serie A:ta Bundesliigan sijaan. 33-vuotias maalitykki kertoi Sky Sport Italialle Dubaissa maanantaina pidetyn Globe Soccer Awards -gaalan yhteydessä – jossa hän vastaanotti ”Fanien vuoden pelaaja” -palkinnon – että hän oli kesällä 2010 lähellä siirtyä Borussia Dortmundin sijaan Genoaan.

– Sain taannoin tarjouksen Genoalta ja menin jopa stadionille katsomaan derbyä Sampdoriaa vastaan, Lewandowski kertoi.

– Tiesin kuitenkin jo silloin, että siirtyisin Borussia Dortmundiin, koska se oli mukana europeleissä.

Lewandowski pelasi kauden 2009-2010 Lech Poznanissa ja voitti Ekstraklasan maalikuninkuuden 18 osumallaan. Hän kävi tuolloin jopa Genoan lääkärintarkastuksessa, mutta päätyi kuitenkin lopulta Dortmundiin, 4,5 miljoonan euron siirtosummalla.

Lewandowski kertoi samassa yhteydessä, ettei harkitse lopettamista vielä lähivuosina. Hän ei myöskään sulje pois siirtoa Serie A:han joskus tulevaisuudessa, vaan puhui Italiasta kauniisti.

[readmore from=Lewandowski-Robert]

– Pidän Italiasta ja vietän siellä kesäisin paljon aikaa. Pidän italialaisesta ruoasta ja ihmisistä. Italialaiset ovat erinomaista väkeä, etenkin lasten kanssa. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lewandowskin nykyinen sopimus Bayern Münchenin kanssa on voimassa kesään 2023 saakka.

Lähde: Football-Italia